Dubbele World Cup afgelopen weekend voor Dekker en Bédier de Prairie in Bannoye

MarkVermeulen op 08 februari 2021· geen reacties

Kiki Bédier de Prairie in actie. Copyright: Pavel Tabarchuk & Maxim Shmakov / FIS Snowboard
Na het spectaculaire stadsevenement in Moskou van vorige week, kwamen Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie weer in actie op een andere Russische locatie, dit keer in Bannoye. Daar stond op zaterdag een World Cup parallelreuzenslalom en op zondag een World Cup parallelslalom op het programma. Gelegen in het zuidelijke Oeralgebergte aan de oevers van het meer van Bannoye, ongeveer 1600 km ten oosten van Moskou, is Bannoye een klein maar geliefd skigebied dat afgelopen weekend voor de tweede keer World Cups organiseerde.

Hofmeister maakt geen fouten

Op zaterdag behaalde Hofmeister op de parallelreuzenslalom haar tweede overwinning van het seizoen. Ondanks dat ze een beetje een trage start had in de kwalificaties, waar ze een de vijfde tijd neerzette, kwam de 23-jarige swingend tevoorschijn vanaf het moment dat de competitie doorging in de knock-outfase van de World Cup. Hofmeister versloeg op haar weg naar de finale de Japanse Tomoka Takeuchi, de Zwitserze Jessica Keizer en vervolgens haar landgenoot Selina Joerg. In de finale nam ze het wederom op tegen een landgenoot, namelijk Cheyenne Loch.

De confrontatie tussen Hofmeister en Loch was een spannende, waarbij Hofmeister vanaf het begin een kleine voorsprog pakte. Loch vocht om het gat te dichten in de hoop op een fout van haar landgenoot. Helaas voor Loch zou Hofmeister geen fouten maken in haar beste run van de dag wat leidde tot de twaalfde World Cup-overwinning in de carrière van Hofmeister.

Michelle Dekker kwalificeerde zich voor de knock-outfase van de World Cup en werd vervolgens in de achtste finale uitgeschakeld door de Zwitserse Jessica Keizer. Uiteindelijk werd Dekker daarmee dertiende.

Kiki Bédier de Prairie zette een 36e tijd neer in de kwalificaties bij de World Cup parallelreuzenslalom.

Uitslag parallelreuzenslalom 6 februari

Positie Atleet
1 Ramona Hofmeister
2 Cheyenne Loch
3 Sabine Schoeffmann
13 Michelle Dekker
36 Kiki Bédier de Prairie

Eerste overwinning van het seizoen voor Zogg

Hoewel de lucht op zondag helder was boven Bannoye, zorgden zware ochtendwinden ervoor dat de kwalificatieruns en dus ook de finales van de parallelslalom moesten worden uitgesteld. Het geluk zou echter uiteindelijk aan de kant van het evenement staan, en aangezien de wind zou afnemen, kon een spannende racedag plaatsvinden onder overwegend blauwe luchten.

Bij de vrouwen was het specialiste Julie Zogg uit Zwitserland die eindelijk haar langverwachte overwinning zou behalen, haar eerste van het seizoen 2020/2021.

Op zondag maakte Zogg indruk met haar snowboarden, waarbij ze eerst de snelste tijd neerzette in de kwalificaties en vervolgens een aantal pittige concurrenten versloeg in onder meer de Russische Maria Volgina, haar landgenoot Patrizia Kummer en de Japanse Tomaka Takeuchi, om eindelijk de Duitse Cheyenne Loch te ontmoeten in de grote finale.

Eenmaal in de grote finale had Zogg weinig moeite om haar eerste overwinning van het seizoen te behalen, want Loch kwam in de problemen en crashte na slechts een handvol poorten. Met Loch op de grond kon niks Zogg nog weerhouden van de zege.

Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor de knock-outfase.

Uitslag parallelslalom 7 februari

Positie Atleet
1 Julie Zogg
2 Cheyenne Loch
3 Tomoka Takeuchi
23 Michelle Dekker
27 Kiki Bédier de Prairie

Kiki Bédier de Prairie (51). Copyright: Pavel Tabarchuk & Maxim Shmakov / FIS Snowboard

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.