Live: roadtrip door Beieren

Edo op 08 februari 2023· 2 reacties

null

Samen met mijn collega Merijn ben ik deze week op roadtrip over de Deutsche Alpenstrasse per elektrische auto. Deze oudste vakantieroute van Duitsland loopt van Lindau tot Berchtesgaden en onderweg doen wij allerlei skigebiedjes aan. Vlak na de recente nordstau trokken wij richting Beieren, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Oberjoch

Zo was Oberjoch op maandag onze eerste stop van de trip waar we in het Berg- und Aktivhotel Edelsberg verbleven. Dit hoogstgelegen dorp (1.139 m) van Duitsland kent een klein skigebied met zo’n 30 km piste. Deze bevinden zich zij aan zij op één flank wat het uitzicht enigzins eentonig maakt. Toch waren de pistes niet saai en was er geen drukte. Er lag weliswaar verse sneeuw maar we hadden op meer gehoopt na de spectaculaire weerberichten. Aangezien het skigebied niet heel hoog gaat en er een inversie was, lag het merendeel van de afdalingen in de wolken. Op het topje scheen de zon waarna je al carvend de nevel indook. Gedurende de dag kwam er meer zon waardoor we in het zonnetje konden lunchen, maar tegen het einde van de liftuurtjes trok het weer dicht.

Garmisch Classic

Op dinsdag deden we Garmisch Classic aan, het skigebied boven het stadje Garmisch-Partenkirchen naast Duitslands hoogste berg: de Zugspitze. Vanuit ons hotel aan de Riessersee hadden we perfect uitzicht op deze ruige piek. De dag begon met een heerlijk zonnetje en dit bleef zo tot het einde. Ideale condities! De bomen waren sprookjesachtig wit en met de vele klassieke gondels gaf dit het skigebied een droomsetting. De temperatuur lag zo’n 6 graden onder nul, dus de sneeuwkanonnen stonden heel de dag vrolijk te spuiten. Het overgrote deel van de pistes had een harde kunstsneeuwlaag, dus dit betekende dat je goed je kanten moest gebruiken op stukken waar het steiler werd, zoals op de beruchte Kandahar-wedstrijdpiste. Het was in Garmisch Classic wel wat drukker dan in Oberjoch, maar van rijen bij de liften was geen sprake. Op naar onze volgende bestemming: Spitzingsee.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Fijn dat je even vermeldt dat je per elektrische auto bent.

Zelfde ritje gedaan maar dan in de zomer. Ook een aanrader

May the ski force be with you !!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie