Veel blije gezichten bij de Wintersport Experience in Doorn, Leersum en Driebergen

MarkVermeulen op 08 april 2021· geen reacties

@Jongerenwerk Heuvelrug: De Wintersport Experience werd ingezet in Doorn, Leersum en Driebergen
In samenwerking met Jongerenwerk op de Heuvelrug en Heuvelrug Sportief en Gezond is de Wintersport Experience vorige week ingezet in Doorn, Leersum en Driebergen. In totaal hebben zo 65 kinderen in de leeftijd van acht tot en met zestien jaar in de gymzaal kennisgemaakt met de wintersport.

Jongerenwerk op de Heuvelrug en Heuvelrug Sportief en Gezond

Jongerenwerk op de Heuvelrug legt contacten met jongeren op straat, op scholen en op allerlei plaatsen waar jongeren te vinden zijn, om zo goed mogelijk op de hoogte te komen wat de wensen en problemen van de jongeren zijn. Ze ondersteunen en begeleiden jongeren om hun eigen ideeën en plannen uit te werken. Er kunnen verschillende groepjes komen die zelf activiteiten organiseren. Omdat ze goed contact hebben met de jongeren, maken ze vervolgens bij beleidsmakers bekend wat er leeft onder jongeren, en geven ze aan hoe jongeren dingen graag geregeld willen zien. Daarbij vertalen ze het vaak ingewikkelde beleid naar een taal die jongeren begrijpen. Daarnaast bemiddelen ze tussen jongeren en organisaties die voor jongeren belangrijk kunnen zijn zoals de gemeente, uitgaansgelegenheden, (sport)verenigingen, politie enz. Tenslotte ontwikkelen ze projecten voor de jeugd op allerlei soorten gebieden zoals sport, vrijetijd en scholing.

De buurtsportcoaches van Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond zijn binnen de gemeente (Utrechtse Heuvelrug) werkzaam om de inwoners te ondersteunen bij een fit en gezond leven. Dit doen ze door de verbinding tussen sport, school, sociaal domein en de wijk te leggen. Zo ondersteunen ze bijvoorbeeld sportverenigingen, zetten ze sportactiviteiten in de wijken op en stimuleren ze gezondheid op scholen.

Een geslaagde en sportieve dag

Binnen sporten is eigenlijk niet mogelijk binnen de huidige coronamaatregelen, maar door de gemeente Utrechtse Heuvelrug is er een uitzondering gemaakt voor de jongeren waarmee Jongerenwerk op de Heuvelrug werkt.

In Doorn deden 25 kinderen verdeeld over twee rondes mee aan de Wintersport Experience, terwijl ook in Leersum er vijftien en in Driebergen (verdeeld over twee rondes) 24 jongeren kennismaakten met de wintersportmogelijkheden in Nederland. In totaal zijn dus bijna 65 kinderen met de wintersport in aanraking gekomen door de Wintersport Experience. Veel deelnemers, jongerenwerkers en buurtsportcoaches reageerden leuk op de Wintersport Experience en genoten van de leuke activiteit. Sommigen genoten zo erg dat ze al hebben aangegeven een stapje verder te willen gaan en daarom binnenkort een bezoek hopen te brengen aan bijvoorbeeld Skicentrum Soesterberg en/of Skipiste Nieuwegein.

Wintersport in de buurt

Er zijn binnen Nederland veel wintersportorganisaties die activiteiten hebben. Ben je benieuwd welke wintersportorganisaties bij jou in de buurt activiteiten hebben? Kijk dan eens op Wintersport in de buurt!

Meer weten over de Wintersport Experience?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Wintersport Experience? Neem dan eens een kijkje op de pagina Wintersport@School of neem contact op met ons via sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.