Bijzondere claim: Trommelvlies geperforeerd door parasol

Wat als je tijdens je vakantie struikelt bij het zwembad en je trommelvlies geperforeerd raakt? Dit overkwam een van onze verzekerde leden tijdens zijn vakantie in Turkije. Kort nadat hij van zijn strandbed opstond, struikelde hij en kwam met zijn oor terecht op de uitstekende pin van een parasol.

Met enorme oorpijn werd hij vervoerd naar het lokale ziekenhuis. Hier kwam de arts tot de conclusie dat zijn trommelvlies geperforeerd was geraakt bij de val en dat er eigenlijk een operatie nodig zou zijn om het trommelvlies te herstellen. Omdat verzekerde geen goed onderbuikgevoel bij een operatie ter plaatse had, nam hij contact op met zijn ouders in Nederland en de alarmcentrale SOS International. Het advies van de Nederlandse artsen: “het gat in het trommelvlies zal vanzelf helen en een operatie was daarom niet nodig”. Hij liet zich daarop niet opereren en bij terugkomst in Nederland ging hij op consult bij de oorarts; het gat in het trommelvlies was gelukkig al aan het helen.

Tip

Neem bij een medische behandeling tijdens de vakantie zo spoedig mogelijk contact op met SOS International of de alarmcentrale van je zorgverzekeraar. Ook voor medisch advies of het helpen zoeken naar een goede arts of medische dienst, kunt u de hulp van SOS International inschakelen.

Vragen

Heb je vragen over verzekeringen? Stuur dan een e-mail naar verzekeren@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie