Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Alweer de vijfde aflevering van de Snow Show van dit seizoen. Arjen is weer terug en verkent samen met Kristy en mij het gezellige en veelzijdige Werfenweng in het Oostenrijkse Salzburgerland. In een paar dagen hebben we heel veel verschillende activiteiten gedaan in dit bijzonder duurzame dorp!

Snow Show - seizoen 3 Ook in het derde seizoen van de Snow Show nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Werfenweng

Het skigebied van Werfenweng telt een kleine 30 kilometer aan pistes, maar er zijn zoveel meer redenen om dit dorp te bezoeken. Verblijf je in Werfenweng bij een geselecteerd aantal organisaties dan ontvang je voor tien euro de samo-kaart. Met deze kaart krijg je toegang tot zeer veel activiteiten, zoals langlaufen of rodelen. Het kleine, maar fijne skigebied is ideaal voor families. Hoogtepunt van ons bezoek aan Werfenweng was paragliden vanaf de Bischlinghöhe. Wat een geweldige ervaring! Werfenweng onderscheidt zich verder door de duurzame en ecologische aanpak van toerisme. Los van ogenschijnlijk voor de hand liggende zaken als zonnepanelen, groene stroom en lokaal eten gaan ze hier nog een paar stappen verder. Zo krijg je de beschikking over een elektrische auto en halen ze je gratis op van het station wanneer je met de trein komt!

Kleine disclaimer: deze Snow Show is in het seizoen 2019-2020 geschoten voordat de (wintersport)wereld in lockdown ging. Het kan zijn dat sommige beelden niet meer helemaal matchen met hoe de situatie vanaf nu is.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

peterpos8 november 2020 · 10:39

Weer zo’n jaloersmakend filmpje :-)

Mooi om te zien dat gebieden waar de toeristen niet vanzelf komen echt moeite doen om er iets moois van te maken voor de gasten.
In de zomer ben ik een paar keer in Werfeneng geweest om te kijken bij het paragliden. Echt gaaf om te zien vanaf de top. Nu met de beelden erbij nog meer genieten…

Peter Pos
DieterS9 november 2020 · 11:02

Enthousiasmerend filmpje weer. Prachtige uitzichten, ook vanuit de top van het gebied. In verhouding dit keer wel minder ski-beelden maar dat kan aan het slechte weer en het formaat van het gebied komen wellicht.

Lijkt me een leuk gebied voor weekend-ski, vliegen op Salzburg en dan auto of trein nemen.

Nu weer wachten tot zondag voor de volgende Snowshow. :S

Shane9 november 2020 · 11:30

Leuke plaats, heerlijk kneuterig, mooie omgeving en gewoon een heel lekker skigebied.

Inderdaad een hele leuke plaats voor een weekend trip @DieterS. Je kunt zondag met gemak de hele dag skien, biertje drinken, daarna nog een hapje eten, de avondvlucht om half 9 pakken en om half 12 thuis in je bedje liggen (via Rotterdam airport althans ;)).

I can stick uphill ice, on my saucer...
Tiny-M9 november 2020 · 12:03

Die gaat op het lijstje voor volgend seizoen! Als het goed is, heb ik aankomende zomer m’n paraglide brevet in de pocket (als ik niet weer 2 weken ga missen door Corona) en het vliegen ziet er daar heel gaaf uit! Piste KM vind ik wel erg beperkt, maar als ik zo 2 sporten kan beoefenen dan wordt het wel de moeite waard in ieder geval voor een paar dagen.

Hessel9 november 2020 · 15:24

@Tiny-M
Dan kan ik Westendorf ook tippen. Ideaal vlieggebied voor de verse B2-er zowel zomer als winter.

Tiny-M9 november 2020 · 16:15

@Hessel die had ik inderdaad ook al op de korrel, maar ben er qua skigebied iets minder fan van. Maar ik kom er zeker nog weleens, wellicht dan eerder in de zomer dan de winter.

*bericht bewerkt door Tiny-M op 09 nov 2020 16:15

Gerwin10 november 2020 · 11:39

Leuke Snow Show weer! Leuke activiteiten, erg vet om met te parapenten met de ski’s aan. Maar me net even te weinig kilometers. Ik rij door naar Bad Hofgastein of Maria Alm ;)

BeataS10 november 2020 · 12:27

Wat een leuk gebiedje. Perfect voor een shortski of wat langer met kinderen. Genoten van deze inspirerende aflevering!

Roko12 november 2020 · 16:05

Kaprun = Dachstein mag ik aannemen ;-)

Uitrusten doe je maar in de lift.

Plaats een reactie