Janneke Berghuis debuteert op de World Cup moguls

MarkVermeulen op 08 december 2020

Janneke tijdens een training

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover voor Janneke Berghuis: ze mocht debuteren op de World Cup moguls in het Finse Ruka. Het stond al op de planning om vorig seizoen twee keer mee te doen aan World Cup, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus ging dat niet door. Na een goed vorig seizoen in de Europa Cup, waarin ze de winst pakte in Åre en overal een tweede plek wist te bemachtigen. Voor zichzelf heeft ze als doel gesteld om dit seizoen tweemaal in de top-16 te eindigen. In Ruka werd ze 31e.

Berghuis blij met de volgende stap in haar carrière

Na afloop wist Janneke op Instagram te melden dat ze blij is met het feit dat ze nu dan eindelijk een World Cup-skiër is. Over haar run in Ruka was ze nog niet geheel tevreden, wel was ze blij dat de zenuwen en kriebels voor haar eerste start nu achter de rug zijn.

De winst ging naar Perrine Laffont (Frankrijk) die op het podium werd vergezeld door Jaelin Kauf (VS) en Anastasiia Smirnova (Rusland). Janneke Berghuis werd bij haar eerste World Cup 31e.

Positie Atleet Punten
1 Perrine Laffont 79.18
2 Jaelin Kauf 75.74 (-3.44)
3 Anastasiia Smirnova 74.27 (-4.91)
31 Janneke Berghuis 34.73 (-44.45)

Inhoud van instagram.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door instagram.com.

Berghuis reist nu door naar het Zweedse Idre Fjäll voor haar tweede World Cup op 11 en 12 december.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.