Na goede kwalificatie strijdt Glenn de Blois op donderdag om de wereldtitel

MarkVermeulen op 09 februari 2021· geen reacties

Archieffoto: Glenn de Blois in Chiesa in Valmalenco
Vandaag (dinsdag) vonden de kwalificaties van het wereldkampioenschap snowboardcross plaats. Glenn de Blois, die twee weken geleden de World Cup in Chiesa in Valmalenco won, presteerde naar behoren en zette een twaalfde tijd neer. Donderdag worden de prijzen pas echt verdeeld als het toernooi verder gaat met de knock-outfase.

De beste zestien van de eerste kwalificatierun plaatsten zich voor de knock-outfase die donderdag op het programma staat. De Blois is na zijn World Cup-winst al verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen van 2022 in Beijing.

De Nederlander had voor zijn run 1:19.47 nodig. Daarmee gaf hij 1.79 toe op de Oostenrijker Alessandro Haemmerle. In de herkansingsrun worden later vandaag nog eens zestien plaatsen verdeeld voor de knock-outfase op donderdag.

Positie Atleet Run 1
1 Alessandro Haemmerle 1:17.68
2 Merlin Surget 1:17.90 (+0.22)
3 Lucas Eguibar 1:18.00 (+0.42)
12 Glenn de Blois 1:19.47 (+1.79)

Niet China, maar Zweden is het toneel van het WK snowboardcross

'S werelds beste snowboardcrossers zijn momenteel in Zweden en strijden om de wereldtitel snowboardcross. Vanwege de ontwikkeling van de COVID-19-pandemie en de maatregelen van de Chinese gezondheidsautoriteiten en de overheid, moest het oorspronkelijk geplande WK in Zhangjiakou eerder dit seizoen worden geannuleerd. De teleurstelling van dat nieuws werd echter snel weggevaagd toen de organisatoren in Idre Fjäll een oplossing op hun iconische locatie aanboden.

Het organisatiecomité in Idre Fjäll en de Zweedse bond hebben in een zeer korte tijd een enorme inspanning geleverd en hebben de nodige voorbereidingen kunnen treffen om het grote evenement te organiseren.

Hoewel er nog nooit eerder een World Cup snowboardcross is georganiseerd in het Zweedse resort, voelden de baanbouwer en zijn team zich op hun gemak om de baan die al gebouwd was voor de World Cup skicross in januari aan te passen om het geschikt te maken voor snowboardcross-races, waardoor het mogelijk werd om deze week zowel het WK snowboardcross als het WK skicross te organiseren in Zweden.

Op donderdag worden de prijzen verdeeld

Op donderdag 11 februari vinden de verschillende heats plaats. Dan zullen dus pas de medailles verdeeld gaan worden. Iedereen houdt rekening met De Blois als een serieuze kanshebber voor het eremetaal na zijn World Cup-overwinning twee weken geleden.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.