Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Samoëns zet tachtig 'eitjes' in de verkoop

Rogier op 09 september 2020· 5 reacties

Samoens Vercland
Eitjes uit Samoëns te koop

Samoëns zet deze week, via een veiling, de eitjes van de oude Vercland-lift te koop. Deze lift wordt momenteel vervangen voor een moderne tienpersoonsgondel. . Volgens Samoëns zijn dit de laatste authentieke pomoca-eitjes die dit beroemde liftmerk gebouwd heeft. Deze eitjes zijn kenmerkend voor de zeventiger jaren in de (Franse) Alpen. Ooit een toonbeeld van een futuristisch ontwerp doen deze cabines tegenwoordig wat oubollig en ouderwets aan. Iedereen die weleens in Frankrijk heeft geskied kan waarschijnlijk de liftritjes met deze eitjes wel herinneren.

Wees er snel bij, cabines zijn populair

Het zijn vierpersoonseitjes. De cabines zijn 2 meter hoog, 2 meter lang en 1,2 meter breed. Ze wegen ongeveer 130 kilo en je kunt er met z’n vieren in. Als je geïnteresseerd bent in deze eitjes is het belangrijk om er snel bij te zijn. Dit soort veilingen zijn altijd bijzonder populair. Ook de cabines die begin dit jaar door Méribel werden geveild waren zo uitverkocht.

Veiling in Samoëns

De eitjes worden komende zaterdag, 12 september, geveild. In de hal van de lokale schaatsbaan. Er zijn 80 eitjes te koop en de startprijs is 500 euro per eitje. Meer info vind je hier. Je moet zelf vervoer regelen om je gekochte eitje op te halen. Maar met deze maat en gewicht lukt dat met een vrij eenvoudige aanhanger natuurlijk al.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Roko10 september 2020 · 19:24

Hmmm, da’s wel heel kort dag. @Rogier heeft de Duster een trekhaak? ;-)

Uitrusten doe je maar in de lift.
Wim710 september 2020 · 19:36

goh, ligt misschien aan mij, maar ik vind dit veel geld voor uiteindelijk een hoop ijzer. Ik besef wel dat uiteindelijk vraag en aanbod en blijkbaar is dit gegeerd, dus misschien kunnen ze zelf meer krijgen

better to be off piste, then to be pisted off
Rogieradmin10 september 2020 · 20:25

@Wim7 Dit is de startprijs waarschijnlijk gaat de prijs omhoog. Dat zeggende vond ik Meribel leuker, die schonken het geld aan verschillende goede doelen.
Het zijn vooral proffesionals die die dingen kopen, ideaal voor bedrijven die gebouwen opleuken etc…

Click. Click. Peace
Rogieradmin10 september 2020 · 20:25

Hmmm, da’s wel heel kort dag. @Rogier heeft de Duster een trekhaak? ;-)

Roko op 10 sep 2020 20:25

;-)

Click. Click. Peace
skifan12 september 2020 · 22:34

De beste zijn verkocht voor meer dan 4000 Euro!

bon ski

Plaats een reactie