Live vanuit Les Deux Alpes, mooi pak sneeuw

Rick op 10 januari 2023· geen reacties

Eindelijk sneeuw in les Deux Alpes
Eindelijk sneeuw in les Deux Alpes

De langverwachte sneeuwval is eindelijk gearriveerd in Franse Alpen! Ook hier in Les Deux Alpes is er na een stroeve start inmiddels een flinke laag verse sneeuw bijgekomen. Dat was ook hard nodig, aangezien er zelfs op een normaal toch sneeuwzekere 1650 meter, akelig veel bruine hellingen te zien waren en lagergelegen pistes dicht waren vanwege een gebrek aan sneeuw.

Zo zagen de hellingen eruit voor de sneeuwval
Zo zagen de hellingen eruit voor de sneeuwval

Tijdens de sneeuwval
Tijdens de sneeuwval

Regen is overgegaan in sneeuw

Zoals verwacht trok het in de nacht van zaterdag op zondag dicht en viel er neerslag. Helaas was dat in eerste instantie in het dorp regen, pas boven 1800-2000 meter veranderde dat in sneeuw, in combinatie met redelijk wat wind. In het dorp op 1650 meter heeft het helaas nog vrijwel de gehele zondag geregend, wat het aanzicht nog triester maakte dan het al was. Gelukkig daalde de sneeuwgrens uiteindelijk tot in het dorp en is ook Les Deux Alpes nu voorzien van een mooie witte laag. Een vrij dikke laag zelfs, aangezien het in de loop van dinsdag, na enkele opklaringen, intensiever ging sneeuwen. De wind nam wel behoorlijk toe, waardoor de sneeuw soms horizontaal voorbijkwam. Uiteindelijk is er in het dorp ongeveer 20-25 centimeter gevallen, hoger op de berg zeker zo’n 40-50 centimeter. Voor de pistes mag er nog wel wat meer sneeuw bij vallen, maar het is een mooi begin en het ziet er hier weer winters uit. Nu vandaag de zon tevoorschijn is gekomen, is het een echte droomdag.

Rick
Heeft een passie voor alles wat met bergen, sneeuw, skiliften en wintersport in het algemeen te maken heeft en deelt hierover graag zijn kennis.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie