Melissa Peperkamp & Red Bull in de Nederlandse sneeuw

MarkVermeulen op 10 februari 2021· geen reacties

Melissa Peperkamp is een zestienjarige freestyle snowboardster en selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging. Ze is actief op het allerhoogste internationale niveau en won al een zilveren en een bronzen medaille op de Youth Olympic Games (YOG) van 2020. Momenteel probeert ze kwalificatie voor de Olympische Spelen van Beijing in 2022 af te dwingen. Sinds een paar maanden is ze officieel een Red Bull-atleet en ze trok er de afgelopen dagen op uit om met het energiedrankmerk in de Nederlandse sneeuw te filmen. We selecteerden een paar van de mooiste beelden om met je te delen. Er is gefilmd op het circuit van Zandvoort, in Kijkduin en op vliegbasis Terlet bij Arnhem. We kunnen niet anders concluderen dat Melissa Peperkamp, Red Bull en de Nederlandse sneeuw de perfecte ingrediënten zijn gebleken voor beelden waar elke wintersportliefhebber zijn vingers bij aflikt.

Beeld: RedBull Content Pool

Ook landelijke media besteden aandacht aan Peperkamp

Grote landelijke media wilden hun lezers en kijkers de beelden niet onthouden. Zo was Melissa gisteren onder andere te zien bij de NOS, NU.nl en de RTL4-talkshow Jinek. “Dat zoveel mensen mij de afgelopen dagen in actie hebben gezien is te gek, echt gaaf. Ik heb natuurlijk ook veel berichten gekregen daarover. Ik zag mezelf ook overal voorbijkomen, dus dan besef je wel dat het echt vet is wat we gedaan hebben. We hebben er ook heel veel mensen mee bereikt.”, laat de hoofdrolspeelster aan ons weten vanuit de auto richting Oostenrijk.

Beeld: RedBull Content Pool

Onderdeel van een select groepje Nederlandse atleten

Peperkamp is sinds een paar maanden officieel een Red Bull-atleet. Naast gave samenwerkingen zoals de afgelopen dagen wordt de snowboardster ondersteund door het bedrijf om haar doelen te verwezenlijken. Na Jesse Augustinus is ze de tweede Nederlandse snowboarder die zich officieel een Red Bull-atleet mag noemen. Onder andere Max Verstappen, Kjeld Nuis, Jeffrey Herlings en Tess Wester maken onderdeel uit van het selecte groepje Nederlandse sporters van Red Bull-atleten.

Beeld: RedBull Content Pool

Een apart seizoen voor freestyle snowboarders

Melissa traint samen met de snowboarders Niek van de Velden, Casper Wolf en Sam Vermaat onder leiding van coach Niels Oostendorp in de Nederlandse selectie. Het wedstrijdprogramma is door de COVID-19-pandemie gedeeltelijk in het water gevallen. Daarover zegt ze: “We kwamen al veel later dan normaal in competitie, bijna twee maanden later dan vorige seizoenen hadden we nu pas onze eerste wedstrijden. Dat is best wel een mindfuck, want het snowboarden van wedstrijden is gewoon wat je het liefste doet. Het was daarom af en toe best lastig om de discipline en de juiste focus vast te houden, maar zodra je de draad weer oppakt weet je weer waarom snowboarden zo leuk is.” Peperkamp kijkt daarom extra uit naar het wereldkampioenschap dat nu in het Amerikaanse Aspen georganiseerd zal worden. Daar staat ook nog een World Cup op het programma.

Beeld: RedBull Content Pool

World Cups Kreischberg en Laax vonden wel plaats

Hoewel de wedstrijdkalender flink is uitgedund dit seizoen, vonden er wel World Cups plaats in het Oostenrijkse Kreischberg en het Zwitserse Laax. Op de Big Air in Kreischberg werd ze achttiende en op de Slopstyle in Laax werd ze veertiende. “Ik was daar niet heel tevreden mee, maar de Big Air in Kreischberg was pas mijn tweede op World Cup-niveau. En het niveau lag ook heel erg hoog, dus dan is achttiende niet slecht. Ik ben ook wel tevreden dat ik twee verschillende runs goed hebben kunnen landen. Ook de veertiende plek in Laax is niet slecht.”, aldus Peperkamp.

Beeld: RedBull Content Pool

Doelen voor de rest van het seizoen

Peperkamp is nu dus onderweg naar Oostenrijk waar ze de komende periode zal trainen in het Absolute Park bij Flachau. Daar bereidt het team zich voor richting de volgende World Cups en het WK. Over wat ze nog hoopt te bereiken bij de wedstrijden dit seizoen, zegt ze het volgende: “Ik wil bij de vier World Cups die nog komen, graag twee keer een top tien plek behalen. Als dat lukt, ben ik echt heel tevreden.”

Beeld: RedBull Content Pool

Olympische Spelen de grote stip op de horizon

Vorig jaar won Peperkamp een zilveren en een bronzen medaille op de YOG, de jeugd Olympische Spelen. Nu zijn de Olympische Spelen van Beijing in 2022 het grote doel. “Ik wil echt knallen om me te kwalificeren voor de Spelen, daarom is twee keer top tien ook belangrijk. Dat zou een grote stap richting kwalificatie zijn.”, aldus Peperkamp. Als ze kwalificatie weet af te dwingen voegt ze zich bij Adriana Jelinkova, Glenn de Blois, Jeroen Kampschreur, Niels de Langen en Floris Meijer, die allemaal reeds voldeden aan de kwalificatie-eisen voor de Olympische of Paralympische Spelen.

Beeld: RedBull Content Pool

Bekijk alle beelden

We hebben slechts een handvol beelden geselecteerd voor dit artikel. Ben je benieuwd naar alle beelden? Kijk dan op de RedBull Content Pool.

Beeld: RedBull Content Pool

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.