Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Op zoek naar een unieke fietstrip? Dan zit je op de Tauernradweg in het Salzburgerland op de goede weg! De Tauernradweg is een 270 kilometer lange fietstocht (en slechts 166 km van Krimml naar Salzburg) langs de rivieren van Salzach en Saalach. Je start aan de voet van de Hohe Tauern richting Salzburg en Passau. Deze tocht is voor iedereen goed te doen!

Iedere fietser moet deze tocht gedaan hebben

Elke fietser zou een keer in zijn leven de Tauernradweg moeten doen. Deze route is namelijk uniek in zijn diversiteit. Geniet van het uitzicht over de Hohe Tauern, koel af in heerlijke bergmeren, zoals het meer bij Zell, en bekijk de grootste ijsgrot ter wereld. Ook fiets je langs verdedigingswerken, waaronder de beroemde Hohensalzburg welke aangeeft dat je in Salzburg aankomt! De stad van Mozart.

Terug via Lofer of verder naar Passau

Heerlijk zittend op een terrasje in Salzburg en genietend van een goede kop koffie, kun je kiezen of je terug fietst naar Zell am See via Lofer, of je dat je via de Innn verder fietst naar Passau. Eigenlijk maakt de keuze niet uit. De Tauernradweg is een fietstocht die je niet snel zult vergeten en je wilt zeker terugkomen!

De Tauernradweg

Afstand: 270 km voor Tauern Cycle Trail circuit of 310 km (Krimml tot Passau).
Hoogte verschil: 600 meter of 750 meter, geschikt voor de gehele familie met kinderen vanaf 14 jaar.
Accommodaties: langs beide fietstochten vind je een ruime keuze aan accommodaties.

Meer info

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer