Dekker en Bédier de Prairie boeken vooruitgang, winst voor Nadyrshina in Scuol

MarkVermeulen op 11 januari 2021

Photo: Miha Matavz. Kiki Bédier de Prairie (40) & Anastasia Malakhova (39)

De World Cup op de parallelreuzenslalom snowboarden in Scuol is gewonnen door de Russin Sofia Nadyrshina. In de finale was ze te sterk voor Ramona Hofmeister. Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie deden het allebei beter dan bij de laatste World Cup in Carezza, maar willen beiden nog meer.

Nadyrshina begon de dag op een hoog niveau door de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatieronde, waarna ze vervolgens won van Daniela Ulbling, Melanie Hochreiter, Julie Zogg en zo een plek in de finale bemachtigde. In deze finale ging ze de strijd aan met de Duitse Ramona Hofmeister, de winnares van de World Cup in Carezza.

Opvallend was dat Hofmeister en Nadyrshina vorig jaar ook voor de overwinning streden in Scuol. Destijds was het Hofmeister die de winst pakte in Zwitserland, nu was het de jonge Russin die geen fouten maakte en uitstekend naar beneden kwam. Uiteindelijk kwam Nadyrshina met 0.15 seconde voorsprong op Hofmeister over de finish.

Een paar weken geleden won Nadyrshina op het WK Junioren in Lachtal driemaal een gouden medaille. Afgelopen weekend won ze dus haar eerste World Cup. Zo heeft de pas 17-jarige Russin nu al een indrukwekkend palmares.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Michelle Dekker kwam net te kort in de kwalificatie om zich te plaatsen voor de knock-outfase. De snelste 16 plaatsen zich voor de knockout-fase. Michelle Dekker werd 20e op 0.45 seconde van de 16e plek. “Ik zat er helaas weer net niet bij… Ik maakte in mijn tweede run een fout en dat kostte me veel tijd waardoor ik net buiten de top 16 viel. Het is er helaas voor mij nog niet uitgekomen de laatste paar wedstrijden, maar ik heb ontzettend veel zin in de World Cup in Bad Gastein!”, aldus Dekker.

Voor Kiki Bédier de Prairie was het haar derde World Cup. Na een DNF in Cortina d’Ampezzo en een 40e plek in Carezza, mocht ze nu voor de eerste keer starten op de tweede kwalificatierun. Ze werd uiteindelijk 31e.

Positie Atleet
1 Sofia Nadyrshina
2 Ramona Hofmeister
3 Julie Zogg
20 Michelle Dekker
31 Kiki Bédier de Prairie

Dekker en Bédier de Prairie komen op dinsdag (12 januari) alweer in actie op de World Cup parallelslalom in Bad Gastein.

Ook bij de mannen een Russische winnaar: Sluev

Net als zijn teamgenoot Nadyrshina liet Sluev indrukwekkend snowboarden zien in de kwalificatierondes, waarbij hij de tweede snelste tijd neerzette net achter Tim Mastnak. In de knock-outfase kreeg Sluev te maken met harde tegenstand van zijn landgenoot Dmitry Loginov, de huidige World Cup-leider Benjamin Karl en Stefan Baumeister op weg naar de finale.

In de eerste grote finale van zijn carrière ontmoette Sluev een ander groot talent in Michal Nowaczyk uit Polen. Nadat het duo bijna de hele lengte van het parcours tegen elkaar had gestreden, verloor Nowaczyk zijn evenwicht slechts vier poorten voor de finishlijn en viel hij neer, waardoor de 21-jarige Sluev uiteindelijk gemakkelijk won.

Met Sluev bovenaan het podium, claimde Nowaczyk consequent de tweede plaats. De derde plaats ging naar Tim Mastnak, die eerder op de dag de snelste bleek in de kwalificatie.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Positie Atleet
1 Igor Sluev
2 Michal Nowaczyk
3 Tim Mastnak

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.