Drukke vakantieweken in het wintersportseizoen 2021-2022

Roel op 11 februari 2021· 34 reacties

Wanneer vallen de Europese schoolvakanties in de winter 2021-2022?
We hopen, en gaan er allemaal vanuit, dat corona volgend jaar geen streep meer zet door onze vakantieplannen. Iets eerder dan andere jaren presenteren we daarom nu al de drukke vakantieweken op basis van de Europese schoolvakanties in 2021-2022. Wat zijn de drukste vakantieweken in de winter 2021-2022, wanneer is het juist rustig, en welke wintersporters uit andere Europese landen kunnen we wanneer verwachten? We hebben het uitgezocht.

Schoolvakanties in Nederland winter 2022

Doordat we deze winter nauwelijks hebben kunnen skiën, merken we dat veel wintersporters alvast voor 2021-2022 een skigebied of accommodatie aan het zoeken zijn. Reisorganisaties spelen daarop in door nu al reisaanbod voor komende winter online te zetten.

Om de drukke wintersportweken te bepalen tonen we eerst de schoolvakanties in Nederland. Dit zijn de twee weken van de kersvakantie en de de voorjaarsvakantie (krokusvakantie). Die laatste is regionaal opgedeeld. De schoolvakanties in 2021-2022 vallen als volgt (bron: rijksoverheid.nl):

Schoolvakantie Periode
Kerstvakantie: 25 december - 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie Noord-Nederland: 19 - 27 februari 2022
Voorjaarsvakantie Midden- en Zuid-Nederland: 26 februari - 6 maart 2022

In 2022 valt de voorjaarsvakantie voor Midden-Nederland samen met die van Zuid-Nederland, dan is het namelijk carnaval. Doordat Zuid- en Midden-Nederland tegelijk vakantie hebben kan het tussen 26 februari en 6 maart 2022 extra druk worden met Nederlanders.

Buitenland

Om te bepalen hoe druk het in totaliteit wordt moet je ook naar andere Europese landen kijken. Dit bepaalt de drukte bij de lift, op de piste, in de restaurants en niet te vergeten op de weg. Daarvoor nemen we eerst het aantal actieve wintersporters dat een land überhaupt heeft. Hieronder vind je het aantal wintersporters van tien belangrijke Europese landen voor skigebieden in de Alpen. Duitsland steekt met kop en schouders boven de rest uit met 14,6 miljoen wintersporters, waarna Frankrijk volgt met circa 8,6 miljoen. Oostenrijk en Zwitserland hebben er ongeveer 3 miljoen.

NederlandBelgieDuitslandFrankrijkOostenrijkZwitserlandItaliëEngelandTsjechiëPolen
Aantal wintersporters per land (in miljoenen)

Schoolvakanties per land

Aangezien Duitsland en Frankrijk verreweg de meeste wintersporters leveren is het voor de drukte belangrijk wanneer mensen uit die landen vakantie hebben. We hebben deze schoolvakanties van die van acht andere landen in een overzicht gezet voor de wintersport van 2021-2022:

schoolvakanties wintersport 2021-2022

Wat zijn de drukke wintersportweken?

Door de vakantieroosters van de verschillende landen over het aantal wintersporters per land heen te leggen kunnen we een indicatie geven van de totale vakantiedrukte per week.

vakantiedrukte wintersport 2021-2022

Wat valt op?

 • Ten opzichte van vorig jaar zit er meer spreiding in de kerstvakantie. Dat komt vooral doordat de Franse kerstvakantie een week eerder begint. Hierdoor zullen er tijdens onze tweede kerstweek (1 t/m 8 januari 2022) veel minder Fransen op wintersport gaan!
 • Ook gaan er waarschijnlijk iets minder Duitsers op vakantie in de tweede kerstweek (1 t/m 8 januari 2022). Dat heeft ermee te maken dat enkele deelstaten, waaronder Berlijn, Hamburg en Rheinland-Pfalz, alleen de eerste week van de kerstvakantie vrij hebben. Niettemin heeft het grootste deel van Duitsland vakantie en zal 1 t/m 8 januari 2022 de drukste week zijn, wat het traditioneel ook is;
 • Wintersporters uit Noord-Nederland hebben bij het boeken van de voorjaarsvakantie vooral concurrentie van Fransen. De voorjaarsvakantie valt namelijk samen met onder andere Lyon en Parijs. Omdat Fransen meestal in eigen land op vakantie gaan, moet je dus niet te lang wachten als je in Frankrijk op wintersport wil.
 • Midden- en Zuid-Nederland hebben hun voorjaarsvakantie in de carnavalsperiode. Dat betekent veel concurrentie uit België, Italië en Duitsland, waar Beieren en grote delen van Nordrhein-Westfalen vrij hebben;
 • Vorarlberg, Tirol, Salzburg en Karinthië hebben Semesterferien van 12-19 februari. Veel mensen uit deze deelstaten gaan geen volledige week op vakantie, maar zullen wel veelvuldig Oostenrijkse skigebieden bezoeken. Wil je naar Oostenrijk, kun je om de vakantieweken heenplannen en wil je per se rust, dan kun je ook het beste om de week van 12 t/m 19 februari heenplannen.

Tips om drukke skigebieden te mijden

Natuurlijk is de precieze drukte in een willekeurig skigebied ook afhankelijk van bijvoorbeeld de ligging en culturele voorkeuren. Daarom geven we je een aantal tips die je helpen de juiste keuze te maken voor je boeking.

 • Sommige grote skigebieden zijn altijd druk. Saalbach, Tignes en Val Thorens zijn bijvoorbeeld vanaf kerstmis tot half maart bedrijvig tot heel druk en kunnen de drukte daardoor goed aan. Kleinere skigebieden zijn vaak alleen in de schoolvakanties druk. Vaak zijn de wachtrijen dan langer en de pistes voller omdat de infrastructuur er minder op berekend is;
 • Slechte sneeuwcondities in voorgaande jaren en de weerslag van corona kunnen ervoor zorgen dat het in sommige skigebieden minder druk of juist drukker is dan verwacht;
 • Mensen uit de Alpen of mensen in steden rondom de Alpen leveren veel dagjesmensen. Denk aan München (D) of Grenoble (F). Zij hoeven niet per se een week op vakantie om te kunnen skiën en gaan meestal vaker per jaar op wintersport. Dichtbij gelegen skigebieden merken dit goed, zeker in de weekenden.

Tips voor rustige skigebieden in Frankrijk

 • Engelsen en Belgen gaan het vaakst naar Frankrijk. Deze voorkeuren bestaan van oudsher en zijn van grote invloed op de drukte in skigebieden;
 • Duitsers gaan weinig naar de Franse Alpen. Duitse vakanties hebben dus weinig invloed op Franse skigebieden;
 • Mensen uit Parijs en omgeving (zone C) trekken meestal naar de noordelijke Franse Alpen waar de bekende skigebieden liggen als Les Trois Vallées, La Plagne of Le Grand Massif. De regio Marseille (zone B) gaat voornamelijk naar de Franse Zuid-Alpen met gebieden als Serre Chevalier en La Forêt Blanche. Dit kan veel uitmaken voor de drukte;
 • De Franse Zuid-Alpen zijn verder rijden over het algemeen rustiger.

Tips voor rustige Oostenrijkse skigebieden

 • Fransen gaan zelden naar Oostenrijk. Wanneer de Fransen vakantie hebben maakt voor Oostenrijkse skigebieden dus niets uit;
 • Duitse wintersporters reizen het vaakst naar Oostenrijk, 48% van de Duitse wintersporters (en 53% van de Nederlanders) skiet in Oostenrijk. Zij vieren Kerstmis nog vaak thuis. De grote uittocht van deze groep komt pas vanaf Tweede Kerstdag op gang waardoor de tweede week van de kerstvakantie drukker is met Duitse gasten;
 • Oostenrijk is in de schoolvakanties altijd druk, maar het land is groter dan je denkt. Kijk ook eens naar skigebieden in Osttirol, Karinthië of Steiermark. Daar liggen nog veel rustige skigebieden.

Tips voor rustige Italiaanse skigebieden

 • Italiaanse skigebieden trekken vooral Italianen en in Zuid-Tirol vind je ook vrij veel Duitsers;
 • De carnavalsvakantie in Italië valt van donderdag t/m dinsdag, dus verspreid over twee weken. In 2022 is dit van 24 februari t/m 1 maart. In ‘onze’ carnavalsweek wordt het na dinsdag dus rustiger in Italië;
 • Wat zuidelijker gelegen skigebieden in Italië zijn vaak rustiger. Rij je een uurtje verder dan Val Gardena dan kun je vaak een rustige bestemming scoren.

Tips voor rustige Zwitserse skigebieden

 • Skigebieden in Zwitserland zijn door de dure Frank ook in het hoogseizoen soms heel rustig, grote spelers als Arosa - Lenzerheide of Zermatt daargelaten. Veel Zwitsers gaan tegenwoordig in Oostenrijk of Frankrijk skiën omdat het daar veel goedkoper is.

Accommodatievergelijker: rustige weken goedkoper

Een rustige week betekent vaak een goedkope wintersportvakantie. Het aanbod is dan namelijk groter dan de vraag. Check onze accommodatievergelijker voor actuele prijzen voor aankomend winterseizoen. Diverse reisaanbieders hebben al accommodaties beschikbaar dus grijp je kans om nu dat speciale hotel of dat gunstig gelegen appartement vast te leggen.

Bronnen: de.statista.com, Statistik Austria, seilbahn.net, Alpes Ski Résa, Eric Bonnel, hotel.info, vanat.ch, Skiclub of Great Britain, CBS, feiertage-oesterreich.at.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

iSKI11 februari 2021 · 10:12

Weer een handig overzichtje om te boeken in de “rustige” weken.

Week 07 is geen vakantieweek in België

Skiing is a dance, and the mountain always leads.
Roelauteur11 februari 2021 · 10:24

Weer een handig overzichtje om te boeken in de “rustige” weken.

Week 07 is geen vakantieweek in België

iSKI op 11 feb 2021 10:12

Invulfoutje. Is aangepast!

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Vivace11 februari 2021 · 11:03

ideetje: zou het mogelijk zijn om een apparte grafiek te maken voor de voor ons 2 belangrijkste skilanden (Frankrijk + Oostenrijk), rekening houdend met de gemiddelde oorsprong van de toeristen ter plaatse.

Via iets zoals een ministerie van toerisme van Frankrijk en Oostenrijk zullen er wel statistieken te bemachtigen zijn als x% van alle wintersporters zijn uit Oostenrijk, X% uit Frankrijk, X% uit Duitsland, X% uit Frankrijk.

Vooral in Frankrijk verwacht ik voor de week van 1/1/2022 dat het echt rustig zal zijn (minder Fransen, minder Engelsen, Duitsers komen zowiso al niet, …)

Glide on!
Roy8311 februari 2021 · 12:30

Dat kan je op zich al wel een beetje zien toch? Is er veel geel, dan is Oostenrijk en Zuid Tirol druk, is er veel groen, dan Frankrijk, de rest is klein bier :).

Maar als deze data geïntegreerd kan worden in de gebiedspagina’s dan zou dat zeker een mooie toevoeging zijn, al vind ik dit ook echt heel prettig!

Wannabe Dolomietenkenner...
SnowboardingSamson11 februari 2021 · 13:53

Kan het zijn dat dit schema niet helemaal overeen komt met het schema dat enkele dagen geleden gepost is door een gebruiker?

Waalzicht12 februari 2021 · 13:37

Kan het zijn dat dit schema niet helemaal overeen komt met het schema dat enkele dagen geleden gepost is door een gebruiker?

SnowboardingSamson op 11 feb 2021 13:53

Volgens mij was dat andere schema gemaakt door een Franse organisatie? Mogelijk dat door het kijken met de Franse bril (minder belang bij Duitsland en Ostenrijk) een ander beeld uitkomt?

GeensMaarten12 februari 2021 · 14:38

Net een optie genomen voor de rustige week van 19 maart in Breuil-Cervinia.

ello12 februari 2021 · 16:20

Ik zie het volgend jaar vanzelf wel waar, wanneer en hoe.

Ward-Cé12 februari 2021 · 18:37

Voor mij het meest interessante artikel van het jaar. Waarvoor welgemeende dank.

De eerste sneeuw valt altijd te laat
Waah13 februari 2021 · 06:33

Als noord Nederlander lijkt het dus:
2e week kerstvakantie naar Frankrijk.
Voorjaars vakantie naar Oostenrijk.

Dit jaar voor het eerst aan de schoolvakanties gebonden (voor 1 wintersport… Hopelijk nog een 2e keer zonder kinderen). Dus zal wel ff wennen zijn aan de drukte en de prijzen.

Steven_81713 februari 2021 · 09:32

Top! Kunnen we beginnen plannen voor volgend seizoen … hopelijk dat die plannen overeind blijven.

Enkele ideeën over hoe dit terugkerend topic nog verder kan uitgewerkt/aangevuld worden;

 • interactieve functies toevoegen aan de weekgrafiek (gestapeld staafdiagram) > dat je landen kan aan- en uitvinken en deze dan weggehaald of toegevoegd worden > zou dat mogelijk zijn, dan kan je een gepersonaliseerd overzicht maken afhankelijk van je eigen situatie/landvoorkeur (kan zelfs bij uitbreiding ook regio’s toegevoegd en niet enkel nationale cijfers)? + dat je de cijferwaarden kan zien als je met je cursor over het diagram beweegt …?

 • meeste aannames lijken mij gebaseerd op toeristen-/consumentengedrag dat uitgebreid gedocumenteerd is uit het verleden > welke (grote) veranderingen worden er verwacht post-corona? Is daar voldoende data over om bepaalde (voorzichtige) voorspellingen te maken?
  Bvb. zal er meer geskied worden in eigen land door de Duitsers om de eigen economie te ondersteunen?
  Zullen de Oostenrijkers zelf toch liever eens naar een buurland uitwijken na een heel seizoen enkel binnenlands te hebben kunnen skiën?
  Zullen de Zwitsers mogelijk dan weer de charme van hun eigen skigebieden meer waarderen na deze winter en niet meer zo snel uitwijken naar Frankrijk/Oostenrijk?

handigneefje13 februari 2021 · 10:16

Dank voor het in kaart brengen, prachtig overzicht!

Toen mij duidelijk werd dat krokus 2021 niets ging worden, direct geboekt voor 2022. En gelukkig val ik volgens de overzichten in de ‘rustige’ periode van 19 feb-26 feb. (Regio Noord). Ook voor de tweede week kerst 2021 overigens behoorlijk wat drukte, kijk het nog even aan of iets kan vinden in een relatief rustig gebied.

Heerlijk weer naar Vorarlberg, is 13 jaar geleden en was best goed bevallen.

*bericht bewerkt door handigneefje op 13 feb 2021 10:18

Maartje13 februari 2021 · 14:09

Dank je wel voor het overzicht. Nu snap ik ook waarom in ons geliefde skigebied, zo goed als niets meer beschikbaar is voor de carnavalsvakantie. Twee regio’s hebben tegelijk vakantie. Wordt een lastige met boeken.

Geniet van elke dag, het leven is al kort genoeg!
Roelauteur13 februari 2021 · 17:01

Top! Kunnen we beginnen plannen voor volgend seizoen … hopelijk dat die plannen overeind blijven.

Enkele ideeën over hoe dit terugkerend topic nog verder kan uitgewerkt/aangevuld worden;

 • interactieve functies toevoegen aan de weekgrafiek (gestapeld staafdiagram) > dat je landen kan aan- en uitvinken en deze dan weggehaald of toegevoegd worden > zou dat mogelijk zijn, dan kan je een gepersonaliseerd overzicht maken afhankelijk van je eigen situatie/landvoorkeur (kan zelfs bij uitbreiding ook regio’s toegevoegd en niet enkel nationale cijfers)? + dat je de cijferwaarden kan zien als je met je cursor over het diagram beweegt …?

 • meeste aannames lijken mij gebaseerd op toeristen-/consumentengedrag dat uitgebreid gedocumenteerd is uit het verleden > welke (grote) veranderingen worden er verwacht post-corona? Is daar voldoende data over om bepaalde (voorzichtige) voorspellingen te maken?
  Bvb. zal er meer geskied worden in eigen land door de Duitsers om de eigen economie te ondersteunen?
  Zullen de Oostenrijkers zelf toch liever eens naar een buurland uitwijken na een heel seizoen enkel binnenlands te hebben kunnen skiën?
  Zullen de Zwitsers mogelijk dan weer de charme van hun eigen skigebieden meer waarderen na deze winter en niet meer zo snel uitwijken naar Frankrijk/Oostenrijk?

Steven_817 op 13 feb 2021 09:32

@Steven_817 Goede suggesties! Helaas is onze wensenlijst voor IT op dit moment iets te groot :-).

De toekomst zal uitwijzen of er verschuivingen gaan plaatsvinden. Persoonlijk denk ik dat het wel meevalt. Ik denk dat iedereen aan het wachten is tot ze hun eigen gang weer kunnen gaan. Mits het financieel uitkan.

*bericht bewerkt door Roel op 13 feb 2021 17:01

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Roy8313 februari 2021 · 18:53

Ik denk ook dat die verschuivingen wel meevallen, eerlijk gezegd. Hooguit gaan we (iets) merken van de economische situatie, maar echt verschuivingen in landen, dat zal denk ik ook wel meevallen.

Wannabe Dolomietenkenner...
Powermage14 februari 2021 · 11:53

Top… Ik zit vast aan de drukste week weer😅

Kan ik niet ergens een petitie in dienen om de vakantie van regio midden nooit tegelijk met carnaval te laten vallen 😂

Overigens al een hotel in konigsleiten vast gelegd voor volgend seizoen voor de zekerheid. Veel leek al vol te zitten.

*bericht bewerkt door Powermage op 14 feb 2021 11:54

dJaco14 februari 2021 · 19:36

Pfff, zal extreem druk worden eind februari met de kinderen…

ello15 februari 2021 · 09:45

Pfff, zal extreem druk worden eind februari met de kinderen…

dJaco op 14 feb 2021 19:36

Net zo druk als elk jaar in die vakantie.

77steve15 februari 2021 · 10:23

Drukte is een keuze, ook in het hoogste hoogseizoen. Er zijn genoeg gebieden die nooit echt druk worden. Ze zijn vaak wat kleiner, wat minder modern, wat duurder en/of liggen wat verder weg. Alleen de reis ernaartoe kan wel wat drukker zijn, hoewel ook daar slimme oplossingen voor zijn.

Powermage15 februari 2021 · 13:00

Pfff, zal extreem druk worden eind februari met de kinderen…

dJaco op 14 feb 2021 19:36

Net zo druk als elk jaar in die vakantie.

ello op 15 feb 2021 09:45

Dat is dus niet waar ;-)
Midden varieert van jaar tot jaar, dit jaar hebben wij volgende week vakantie (dus na carnaval), volgend jaar valt het gelijk met carnaval (net als vorig jaar), en dan is alles gewoon druk overal, omdat Duitsland en Belgie dan ook grotendeels vakantie hebben.

ello15 februari 2021 · 13:23

Pfff, zal extreem druk worden eind februari met de kinderen…

dJaco op 14 feb 2021 19:36

Net zo druk als elk jaar in die vakantie.

Maar midden had in 2019 en 2020 ook tegelijk met zuid vakantie. Ik vond het toen niet drukker dan in andere jaren.
Er zullen nu ook veel mensen hun baan verloren hebben of gaan verliezen, hun zaak over de kop zien gaan, enz. Deze mensen zullen niet snel op vakantie gaan en zeker geen dure skivakantie. Dus wat dat betreft zullen er ook weer minder mensen weg gaan volgend jaar voorjaarsvakantie.

ello op 15 feb 2021 09:45

Dat is dus niet waar ;-)
Midden varieert van jaar tot jaar, dit jaar hebben wij volgende week vakantie (dus na carnaval), volgend jaar valt het gelijk met carnaval (net als vorig jaar), en dan is alles gewoon druk overal, omdat Duitsland en Belgie dan ook grotendeels vakantie hebben.

Powermage op 15 feb 2021 13:00
Powermage15 februari 2021 · 22:57

Maar midden had in 2019 en 2020 ook tegelijk met zuid vakantie. Ik vond het toen niet drukker dan in andere jaren.
Er zullen nu ook veel mensen hun baan verloren hebben of gaan verliezen, hun zaak over de kop zien gaan, enz. Deze mensen zullen niet snel op vakantie gaan en zeker geen dure skivakantie. Dus wat dat betreft zullen er ook weer minder mensen weg gaan volgend jaar voorjaarsvakantie.

ello op 15 feb 2021 13:23

Nee, de vakantieweek zonder carnaval is sowieso niet rustig, maar ik vind het vaak wel enorm merkbaar.
Het is natuurlijk afhankelijk van t gebied, heb je wat minder dagjes mensen, wat minder uit de regio dan zal t verschil kleiner zijn als beide weken het dorp zelf gewoon vol zit.

Gillesski16 februari 2021 · 09:08

Kan het zijn dat dit schema niet helemaal overeen komt met het schema dat enkele dagen geleden gepost is door een gebruiker?

SnowboardingSamson op 11 feb 2021 13:53

Ja klopt, dat schema kwam van Val Thorens en dus gemaakt door een Franse organisatie.

FULL SEND
gvdh19 februari 2021 · 07:29

Wij hebben in 2022 voor het eerst een skivakantie geboekt in Italië, namelijk de Seiser Alm in zuid Tirol. In het overzicht zie ik dat in die periode (19 -26 feb) vooral drukke verwacht kan worden van Duitsers en Fransen. Is er ook iets te zeggen hoeveel Fransen en Duitsers naar dit gebied gaan? Mijn redenatie (wishfull thinking 😅) is dat Fransen voornamelijk in eigen land blijven en Duitsers in Oostenrijk en in eigen land skieen. En heeft iemand ervaring met hetzelfde gebied in een vergelijkbare periode?

Marije7719 februari 2021 · 08:14

Wij hebben in 2022 voor het eerst een skivakantie geboekt in Italië, namelijk de Seiser Alm in zuid Tirol. In het overzicht zie ik dat in die periode (19 -26 feb) vooral drukke verwacht kan worden van Duitsers en Fransen. Is er ook iets te zeggen hoeveel Fransen en Duitsers naar dit gebied gaan? Mijn redenatie (wishfull thinking 😅) is dat Fransen voornamelijk in eigen land blijven en Duitsers in Oostenrijk en in eigen land skieen. En heeft iemand ervaring met hetzelfde gebied in een vergelijkbare periode?

gvdh op 19 feb 2021 07:29

Polen en Tsjechen gaan veel naar de Dolomieten begreep ik.
Fransen zul je er denk ik minder zien inderdaad. Duitsers wel (de geneugten van Italië, maar ze kunnen er wel hun eigen taal spreken!).

Carnavalsvakantie Italianen begint al op donderdag, wellicht dat de laatste dagen dus al drukker worden.

*bericht bewerkt door Marije77 op 19 feb 2021 08:39

Roy834 maart 2021 · 11:28

Alta Badia (en ik denk dus ook Val Gardena) zijn hartstikke populair bij Duitsers @gvdh. Fransen zou ik er niet verwachten. Ik heb het idee dat het met name meer de zuidelijke(re) Dolomieten zijn die populair bij Polen en Tsjechen zijn. Met name Tsjechen kwam ik veel tegen in Moena (maar wel buiten de schoolvakanties).

Wannabe Dolomietenkenner...
Gerrit5 maart 2021 · 12:09

Maar midden had in 2019 en 2020 ook tegelijk met zuid vakantie. Ik vond het toen niet drukker dan in andere jaren.
Er zullen nu ook veel mensen hun baan verloren hebben of gaan verliezen, hun zaak over de kop zien gaan, enz. Deze mensen zullen niet snel op vakantie gaan en zeker geen dure skivakantie. Dus wat dat betreft zullen er ook weer minder mensen weg gaan volgend jaar voorjaarsvakantie.
@ello en @Roel
laat ons hopen dat niet het geval is voor de overgrote meerderheid :-( maar het spreekwoord zegt idd de één zijn dood is de ander zijn brood.
Dus Roel ik vroeg mij af of het mogelijk is een enquête the houden of er mensen zijn die volgend jaar idd in deze situatie zijn verzeild geraakt.

Roelauteur5 maart 2021 · 14:02

@Gerrit, we gaan toevallig binnenkort weer een enquete houden. Even kijken of die vraag in te passen is.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Gerrit25 maart 2021 · 07:02

@Roel
is er onlangs een update van dit artikel geweest en zo ja welke dan? Dit artikel staat weer als eerste van de zovele en ik dacht dat dit toch een tijdje geleden was gepost? Of is daar een andere reden voor dat dit artikel weer bovenaan staat…?
Tnx voor de verduidelijking.

Roelauteur25 maart 2021 · 07:45

@Gerrit nee deze is weer bovenin geplaatst omdat het handige info is voor komend seizoen. Als hij gewijzigd zou zijn staat dat onder de titel.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.