Glenn de Blois tiende op WK snowboardcross

MarkVermeulen op 11 februari 2021· geen reacties

Archieffoto: Glenn de Blois in Chiesa in Valmalenco
Snowboardcrosser Glenn de Blois is donderdag op het WK snowboardcross in het Zweedse Idre Fjäll tiende geworden. Hij kwalificeerde zich afgelopen dinsdag als twaalfde voor de knock-outfase. De snowboarder uit De Lier won eerder dit seizoen al de World Cup in het Italiaanse Chiesa in Valmelenco won. De wereldtitel ging naar de Spanjaard Lucas Eguibar.

De Blois zag de knock-outfase met vertrouwen tegemoet, omdat hij dan niet meer enkel op zichzelf is aangewezen. “Dat ligt me beter dan de kwalificaties. Met z’n vieren tegelijk naar beneden, duels uitvechten. Dat is voor mij de sport. Het spelletje met je tegenstander.”, aldus De Blois voorafgaand aan het WK in een interview met de NOS.

In de achtstefinale lag De Blois bij de eerste twee tussenpunten aan de leiding. Op de finishlijn moest hij de Zwitser Koblet voor zich dulden. Zijn tweede plek in de heat was echter wel genoeg om door te gaan naar de kwartfinale. In die kwartfinale lag hij lang op de tweede plek, maar moest hij op de finishlijn de Canadees Grondin en de Duitser Berg voorlaten. Zijn derde plek in de heat betekende dat De Blois zich niet plaatste voor de halve finales.

In de finale leek Alessandro Haemmerle lang op weg naar de wereldtitel, maar op het einde kwam Eguibar opeens nog snel opzetten. Uiteindelijk drukte de Spanjaard de neus van zijn snowboard net wat eerder over de finish dan Haemmerle.

Positie Atleet
1 Lucas Eguibar
2 Alessandro Haemmerle
3 Eliot Grondin
10 Glenn de Blois

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.