Nederlandse wintersportorganisaties genieten van de sneeuw

MarkVermeulen op 11 februari 2021

Nu we dit seizoen niet kunnen afreizen naar de Alpen, is het huidige winterweer in Nederland natuurlijk meer dan welkom! De Nederlandse Ski Vereniging heeft de mooiste foto’s en video’s van onze aangesloten organisaties geselecteerd. Een onder sneeuw bedekt Nederland bezorgt alle wintersportliefhebbende Nederlanders veel plezier!

Outdoor Valley Wintersport

Deze skibaan in het recreatiegebied van het Hoge Bergse Bos aan de rand van Rotterdam is vrij groot opgezet. De diverse afdalingen liggen parallel naast elkaar gescheiden door sleepliften. Een gedeelte van de baan is een klassieke borstelbaan, het andere deel heeft een soort kunstgrasmat als ondergrond waaronder ook een buckelpiste.

Skicentrum Drechtsteden

Skicentrum Drechtsteden ligt aan de rand van Dordrecht, vlakbij het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. De borstelbaan is zeker niet de grootste van Nederland, maar kent door zijn verscheidenheid aan afdalingen toch een interessant aanbod. Zo is er een afdaling voor wedstrijdskiërs (inclusief startverhoging), een lesbaan voor beginners en gevorderden en een kinderweide die gebruikt wordt voor clinics aan beginners. De allerkleinsten leren spelenderwijs skiën op de korte oefenweide ‘Gletcher’.


Skicentrum Hoofddorp

Wat skicentrum Hoofddorp onderscheid is de mogelijkheid om zowel buiten op de borstelbaan te skiën of te snowboarden als binnen op de rolbaan. Zo sla je hier twee vliegen in één klap: intensief aan je techniek werken op de rolbaan en deze toepassen op de buitenbaan waarbij je natuur getrouw van boven naar beneden skiet. Dit kan in groepsverband of je kiest voor een privéles. Het skicentrum kent een lange historie en heeft ook een eigen skiteam wanneer je de wedstrijdsport wil beoefenen.


Il Primo

Het bos-en duinlandschap maakt een bezoek aan de borstelbaan een bijzondere ervaring. Zo kun je er zelfs treeruns maken. Voor beginnende wintersporters is het wel een vrij pittige baan wegens de hellingsgraad, alhoewel de kleinere oefenhelling minder steil is. Beide banen vormen één geheel waardoor het terrein als een echte piste oogt, zoals je die in de bergen tegenkomt.

Skivereniging De Gelderse Vallei

Skivereniging Gelderse Vallei biedt trainingen voor wintersporters gericht op conditie, vaardigheid en uithoudingsvermogen. Om je voor te bereiden op skiën, snowboarden, langlaufen en nordic walking zijn sportieve mannen en vrouwen bij ons aan het goede adres. Wekelijks geven zij SneeuwFit in de zaal (begin oktober – eind maart) en ZomerFit buiten (begin april – eind juni).

Het bestuur van De Gelderse Vallei op de langlaufski's

De Wijchense Berg

Net buiten Nijmegen ligt Skicentrum De Wijchense Berg. Het is de enige borstelbaan in Nederland die bestaat uit gesloten matten met daarop miljoenen plastic ‘balletjes’ die het gevoel van skiën op sneeuw nabootsten. De borstelbaan kent drie verschillende niveaus pistes en is dus zowel geschikt voor beginnende als gevorderde skiërs of snowboarders. Op de kleine oefenhelling maken bezoekers kennis met de allereerste beginselen van het skiën. Kinderen kunnen zich vermaken op de twintig meter lange sleehelling (het gebruik van de slee is gratis).

Aanleveren beelden

Als jij nog leuke beelden hebt van sneeuwpret bij andere organisaties kan je deze aanleveren via communicatie@wintersport.nl.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.