Casper Wolf plaatst zich voor finale slopestyle, Melissa Peperkamp tiende

MarkVermeulen op 11 maart 2021· geen reacties

Jamie Anderson. Photo: @ussnowboardteam // @markclavin
Casper Wolf is er op het WK in Aspen in geslaagd om zich te plaatsen voor de slopestyle-finale. De 19-jarige Delftenaar eindigde in zijn heat knap als vierde, ruimschoots voldoende voor een plek bij de laatste zestien aangezien de beste acht per heat zich plaatsten voor de finale. Melissa Peperkamp werd tiende en plaatste zich daarmee net niet voor de finale bij de vrouwen. Peperkamp liet weten meer dan tevreden te zijn met de tiende plek op haar eerste WK.

Vrijdag finale slopestyle met Casper Wolf

Dit is de eerste keer dat een land opeenvolgende FIS Wereldkampioenschappen organiseert. In 2019 werden de FIS Snowboard, Freestyle en Freeski Wereldkampioenschappen namelijk in Utah georganiseerd. Ongeveer 300 atleten uit 37 landen nemen momenteel deel aan het WK in Aspen.

Komende vrijdag staat de finale slopestyle, met dus Casper Wolf, op het programma. De finale is dan live te zien bij Eurosport.

Wil jij ook snowboarder worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Casper Wolf en Melissa Peperkamp actief wil worden als snowboarder? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Casper en Melissa ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.