Selectiedag Rookie Team vindt plaats op vrijdag 27 augustus

Voor het Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging zijn we op zoek naar getalenteerde snowboarders uit de jaargangen: 2009, 2010 en 2011 (jongens) & 2008, 2009, 2010 en 2011 (meisjes). De selectie vindt plaats op vrijdag 27 augustus 2021 in SnowWorld Landgraaf (15:00 – 18:00).

Rookie Team

Denk jij dat je het in je hebt om later een professionele snowboarder te worden? Het Rookie Team is daarvoor een mooie kans. Het is de jeugdselectie (talentherkenning) van de Nederlandse Ski Vereniging en is de opstap naar de talentontwikkelings- en nationale selectie Snowboard Freestyle. De snowboarders uit het Rookie Team worden begeleid in hun weg naar de snowboardtop op de onderdelen Slopestyle en Big Air. De snowboarders uit het Rookie Team nemen deel aan een uitgebreid trainingsprogramma. Dit programma bestaat uit indoor sneeuwtrainingen in SnowWorld (techniektrainingen op de piste en freestyle trainingen in het park), sneeuwtrainingen in het buitenland, airbag trainingen in Genk en internationale wedstrijden. Verder doen we fysieke trainingen waarin onder meer kracht, mobiliteit, trampoline en pumptrack aan bod komt en staan onderwerpen als voeding en mentale coaching op het programma.

Selectiedag

Het Rookie Team 2020/2021 bestaat uit drie jongens en drie meisjes die geboren zijn in de jaren 2005 tot en met 2009. Elk seizoen wordt middels een selectiedag het Rookie Team voor komend seizoen samengesteld. Tijdens de selectie worden de snowboarders beoordeeld en gecoached
op de volgende onderdelen: techniek, schans en rails.

Wanneer je al eerder op de selectiedag bent geweest, beoordelen we naast het specifiek snowboardtalent ook de progressie die je hebt gemaakt. Op basis van een scoutingrapport tijdens de selectiedag kunnen sporters worden geselecteerd voor een stage bij het Rookie Team. Tijdens deze stage krijgen de trainers een nog beter beeld van de sporters en krijgt de sporter de mogelijkheid zichzelf nog verder te ontwikkelen. Na de stage wordt er door de trainersstaf besloten of de sporter een uitnodiging voor het team krijgt. Na opname in het Rookie Team worden de sporters ondersteund met trainingen en begeleiding bij (internationale) wedstrijden.

Aanmelden selectiedag

Wil jij naar de selectiedag komen? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar s.staudt@wintersport.nl. Deze mail dient binnen te zijn voor vrijdag 20 augustus 2021 en dient een motivatiebrief en huidige tricklijst (kickers en rails) te bevatten, evenals je persoonlijke doelen voor het seizoen 2021/2022. Na beoordeling van de informatie die wij ontvangen, word je door ons op de hoogte gesteld of je daadwerkelijk kan deelnemen aan de selectiedag. Als wij denken dat je niveau toereikend is, word je per mail uitgenodigd. Tevens ontvang je dan alle informatie over het Rookie Team.

De week na de selectiedag wordt een voorlopige selectie gemaakt. Je krijgt dan te horen of je voor de zomerstage bij het Rookie Team wordt uitgenodigd.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.