Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Heb je zin om even helemaal weg van alles te zijn? Te genieten van de natuur? Aan niets anders te denken dan de beeldschone natuur die voor en achter je ligt? Kom dan wandelen in het Salzburgerland. Denk bijvoorbeeld eens aan de Salzburger Almenweg, in totaal 350 kilometer aan geweldige wandelpaden.

De beste soundtrack ter wereld

Ver weg van je computer en de dagelijkse stress, het enige wat je hier hoort, naast je voetstappen, is het geluid van kabbelende beekjes, zoemende insecten, de wind door de bomen en natuurlijk de karakteristieke koebellen. Wat ons betreft de beste soundtrack die er bestaat! Kijk je ogen uit over de Bischofsmütze, de Dachstein, de Hochkönig en de imponerende Hohe Tauern terwijl je door de Pongau regio wandelt.

31 geweldige etappes

In 31 etappes is de gehele wandeltocht te doen. Deze is duidelijk aangegeven met een symbool van de blauwe gentiaan, een karakteristieke bergbloem. Elke etappe is magisch: van rotsachtig terrein tot glooiende Alpenweides. Die-hards wandelen het gehele pad, als je weinig tijd hebt loop je enkele dagen, maar je kunt ook kiezen om slechts een dagtocht te lopen. Voor iedereen zijn er mooie paden te vinden, wat je niveau ook is. Families met kinderen, beginners of ervaren bergsporters. De kortste wandeling op dit pak is slechts 5 kilometer en in in anderhalf uur te volbrengen.

Themawandelingen

In totaal vind je meer dan 120 berghutten langs het pad aangegeven met de blauwe gentiaan. In deze hutten kun je uitrusten en heerlijk eten. Als je op zoek bent naar wandeltochten met goed eten, zoek dan voor de etappes met de markering “for gourmets”. Hier kun je genieten van het allerbeste eten dat het Salzburgerland te bieden heeft. Andere etappes krijgen stempels mee zoals “herbalist” of “panorama freaks”, zo kan iedereen zijn perfecte tocht uitkiezen.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer