Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Engelse reisorganisatie annuleert alle skireizen voor komende winter

Rogier op 11 november 2020· 7 reacties

Pila
Pila, de thuisbasis van Interski

Het Engelse Interski, vooral groot in het Italiaanse Aosta, heeft besloten alle reizen voor komende winterseizoen te annuleren. Dit is voor de skigebieden in de Aosta vallei een zware financiële klap. Vier andere Engelse reisorganisaties hebben besloten om alle skireizen voor de gehele maand december te cancellen inclusief de kerstvakantie. De grootste reisorganisatie uit het Verenigd Koninkrijk, Crystal Ski, hoopt nog wel reizen te kunnen aanbieden voor de december.

Te veel onzekerheid wegens corona in december

De vier reisorganisaties die alle reizen in december cancellen, Inghams, Ski Total, Esprit en Flexiski, zijn allemaal van hetzelfde bedrijf: Hotelplan UK. Dit bedrijf geeft aan dat het een moeilijk keuze is maar dat het de enige logische keuze is met de huidige onzekerheid wat betreft corona. Men hoopt wel na december nog een skiseizoen te hebben. In totaal hebben zo’n 2000 mensen reeds geboekt voor december bij één van deze vier organisaties. Deze wintersporters hebben de keuze om hun reis te verzetten of hun geld terug te krijgen.

Interski draait helemaal niet komende winter

Interski geeft aan dat de onzekerheid en de strenge regelgeving in Italië maakt dat ze niet open kunnen. Interski werkt samen met BASI (British Association of Snowsport Instructors) en biedt op deze manier heel veel werk aan een grote groep Britse ski-instructeurs. Elk jaar werken ongeveer 1200 ski-instructeurs voor interski. Interski opereert vanuit Pila en is gericht op de Aosta vallei. Het spreekt voor zich dat dit voor de gebieden in dit deel van Italië een enorme klap is.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Zimoski11 november 2020 · 11:37

Interski, Inghams en Ski Total worden ook veel gebruikt door de Britten voor boekingen in Zwitserland. De “Engelse” skischolen in Zwitserland met vooral BASI instructeurs krijgen via die weg ook veel klanten.

*bericht bewerkt door Zimoski op 11 nov 2020 11:37

to ski or not to ski, thats no question
Rogierauteur11 november 2020 · 11:58

Dank voor deze aanvulling.

Click. Click. Peace
ThomJ11 november 2020 · 23:31

Dat is echt heel zuur voor met name Pila. Ik heb daar vanaf maart tot eind seizoen eigenlijk vrijwel alleen maar mensen van die organisatie gezien. In de hoogseizoen weken zullen er vast daarbuiten nog veel bezoekers komen, maar kan me zo voorstellen dat ze dit jaar nu al financieel kunnen vergeten.

evr6612 november 2020 · 08:00

Dat is echt heel zuur voor met name Pila. Ik heb daar vanaf maart tot eind seizoen eigenlijk vrijwel alleen maar mensen van die organisatie gezien. In de hoogseizoen weken zullen er vast daarbuiten nog veel bezoekers komen, maar kan me zo voorstellen dat ze dit jaar nu al financieel kunnen vergeten.

ThomJ op 11 nov 2020 23:31

Inderdaad hele zware tik voor dat gebied. Parkeerplaatsen over dan voor de verandering ;(

Edwin van Riel
Hupla12 november 2020 · 19:45

Zou best kunnen dat we ook in de komende jaren minder Britten op de piste gaan zien. De EU wetgeving mbt het minimum loon voor seizoen werkers en ook de onzekerheid over Brexit (free movement of labour) spelen die organisaties parten. De catered chalet formules, erg populair bij de Britten, draait op duizenden Britse gap-year studenten die een jaartje in Alpen willen werken in ruil voor wat zakgeld, logies en een skipas. Waarschijnlijk zal dat ook meegespeeld hebben in deze beslissing.

Hupla22 november 2020 · 15:27

De Guardian publiceerde vandaag een artikel over de impact van Covid en Brexit. Als Britse skileraren en andere seizoenswerkers voor 31/12/2020 kunnen starten, kunnen ze dit seizoen nog verder werken onder de EU regels. Starten ze na die datum, is het bijna onmogelijk geworden als niet-EU burger. Die start in 2020 staat nu helemaal op de helling door Covid. Daarom haken vele organisaties nu af voor het hele seizoen.

Brexit … the gift that keeps giving. Wat een totale clusterf*** 🙄😕

https://www.theguardian.com/politics/2020/nov/22/british-sk…

Hooykaas22 november 2020 · 18:58

@Zimoski dat is in Oostenrijk ook zo.
Zullen de Oostenrijkse scholen blij mee zijn met die Brexit.

Het was ze een doorn in het oog dat die Engelse scholen steeds groter werden.
In Sankt Anton 5 jaar geleden Nog 4 engelse leraren via een reisorganisatie verleden jaar al 25 en ze wilde dit jaar ( zonder Corona) 45 leraren laten werken.

Mijn advies van 5 jaar geleden:
Ga nou met reisorganisaties in zee om met de verkoop van een reis meteen lessen en skiverhuur te regelen tegen een aantrekkelijke korting.Zodat ze geen leraren en ski verhuur van huis meenemen.
Zo heb je meteen al een gegarandeerde omzet.
Over 3 eenheid gesproken.
Reis
Les
Hardware

Plaats een reactie