Ski- en snowboardopleidingen niveau 2 leveren 18 nieuwe leraren op

MarkVermeulen op 11 november 2020

De cursisten van Skicentrum Hoofddorp

Eind oktober hebben drie verschillende wintersportorganisaties een opleiding tot ski- of snowboardleraar niveau 2 afgerond: SnowWorld Rucphen, De Schans en Skicentrum Hoofddorp. De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert alle cursisten met het behalen van het diploma ski-/snowboardleraar niveau 2!

SnowWorld Rucphen

Deze organisatie heeft de beschikking over een indoor sneeuwhal met vier pistes. Ze zijn drie jaar geleden, in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging, begonnen met de niveau 2-opleidingen. Ze draaien nu zes tot acht opleidingen per seizoen.

Opleider Hein Korebrits vertelt ons dat hij de opleiding met plezier heeft gegeven: “Wat het leuke is aan een opleiding geven, is om met de cursisten vooruitgang te boeken. En dit gaat sneller dan je vooraf denkt. De cursisten onbewust bewust maken met de aspecten van het lesgeven en presenteren geeft ons veel plezier. Door veel te praten en trainen met elkaar gaat de eigen vaardigheid van de cursisten erg snel omhoog. Ongeveer 85% van alle cursisten slaagt uiteindelijk voor de opleiding tot ski- of snowboardleraar niveau 2.”

Naast Hein Korebrits waren ook Marc Jacobs, Bram Walgraeve en Chris van Hooijdonk de opleiders van dienst.

Deze opleiding heeft zes nieuwe skileraren en vier nieuwe snowboardleraren op niveau 2 voortgebracht.

De Schans

De Schans is een vereniging die volgend jaar 40 jaar bestaat. De Schans is een van de grotere borstelbaanverenigingen met ongeveer 1000 leden die gebruik maken van de vier banen die in Uden liggen.

Opleider Tjeerd Terpstra vertelt dat de opleiding een afsluiting is van het leertraject van de cursisten daar: “Het hele traject duurt ongeveer een jaar: ze lopen mee, trainen en doen veel praktijkervaring op. Daarna stappen ze de opleiding in en ronden zo het traject af. Na dit traject zijn ze volwaardig assistent-instructeur en kunnen ze het vervolgtraject voor niveau 3 in. Door deze vorm van opbouwen is het niveau goed en is het voor een opleider prettig werken.”

Tjeerd heeft deze opleiding samen met Linda Ravestein gegeven.

Deze opleiding heeft drie nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht.

Skicentrum Hoofddorp

Skicentrum Hoofddorp bestaat reeds 42 jaar en is de enige organisatie in Nederland met zowel outdoor borstelbaan als een indoor rolbaan.

Arjen Deenik, opleider van Skicentrum Hoofddorp, heeft genoten van de opleiding: “Het is altijd erg leuk om met een groep onervaren mensen te starten. Waar ze eerst nog niks van lesgeven weten, hebben ze na drie cursusdagen al heel veel vorderingen gemaakt.”

Hij spreekt met extra bewondering over een cursist in het bijzonder: “Cursist Connie was aan het begin erg zenuwachtig. Ze vond het allemaal moeilijk en spannend. Maar uiteindelijk is ze na veel oefenen, met vlag en wimpel geslaagd. Echt superblij was ze.”

Deze opleiding heeft vijf nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht.
In het seizoen 2020-2021 hebben nu in totaal 61 skileraren en 7 snowboardleraren hun diploma niveau 2 behaald via de Nederlandse Ski Vereniging.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw of een borstelbaan. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.