‘Wintersport gaat door’: Wolfskamer Wintersport laat zien wat er mogelijk is

MarkVermeulen op 11 december 2020


De mogelijkheid om te sporten wordt door de geldende coronamaatregelen helaas nog altijd beperkt. Ook kunnen we in de kerstvakantie niet afreizen naar de Alpen. Toch gaat de wintersport door, gewoon hier in Nederland, uiteraard met inachtneming van de maatregelen! Een voorbeeld hiervan zijn de activiteiten bij Wolfskamer Wintersport.

Wolfskamer Wintersport organiseert op zaterdag 12 december de Bambi Cup

Zaterdag 12 december had de dag moeten zijn dat bij de wintersportvereniging in Huizen de Wolfskamer Triple georganiseerd zou worden. Een evenement waarbij jeugd van verschillende leeftijden uit het hele land de strijd met elkaar aangaan. Helaas is dee Wolfskamer Triple momenteel niet toegestaan, maar niet getreurd, want de vereniging kijkt graag naar wat er wél kan. Daarom wordt er een interne competitie georganiseerd voor de jeugdleden: de Bambi Cup. De Bambi Cup vindt plaats tussen 09:00 en 14:00 uur en is online live te volgen.

De Bambi Cup is wel mogelijk omdat kinderen en jongeren tot en met 17 jaar in grote groepen mogen sporten en er geen wedstrijden tegen andere verenigingen worden gespeeld.

Wolfskamer Wintersport heeft bij de voorbereidingen goed contact onderhouden met de gemeente Huizen, NOC*NSF en de Nederlandse Ski Vereniging. Daardoor kan bij de vereniging met 3.500 skiënde leden de skisport enthousiast doorgang vinden.

Bambi Cup: sportende jeugdleden via livestream te volgen

Toeschouwers kunnen niet fysiek aanwezig zijn om de jeugdleden van Wolfskamer Wintersport in actie te zien. Daarom wordt er gezorgd voor een livestream, zodat iedereen de 350 geselecteerde talenten uit de skischool kan zien. Het programma wordt verzorgd door sportjournaliste Mari Carmen Oudendijk. Naast de wedstrijd tussen de lokale jeugdleden is er in de livestream aandacht voor verrassende ski-informatie en onder andere demonstraties op de buckelpiste. De Bambi Cup is op 12 december hier live te volgen tussen 09:00 en 14:00 uur. Wie weet ziet u op de livestream de nieuwe Maarten Meiners in actie! Meiners, die afgelopen week mooie resultaten behaalde op de World Cup, begon ook met skiën bij Wolfskamer Wintersport.

Coronamaatregelen in beeld

Wolfskamer Wintersport draait al het hele seizoen met inachtneming van de coronamaatregelen. Benieuwd hoe dat eraan toe gaat? Bekijk dan deze video:

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Coronaprotocol

Op de website is een geupdate versie van de coronaprotocollen te vinden. De belangrijkste maatregelen die sinds 19 november gelden zijn:

  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Er worden geen wedstrijden georganiseerd.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.