Vijf skigebieden voor ieder wat wils

gesponsord op 12 januari 2022· geen reacties

Châtel, Portes du Soleil
Châtel, Portes du Soleil

Je wilt op wintersport, maar je hebt geen idee waarheen. Zie je door de liften de skigebieden niet meer. Dan zijn wij hier om te helpen. We hebben vijf dorpen/skigebieden uitgezocht met voor elke wintersporter wat wils. Of je nu van rust houdt, een kilometervreter bent of naast het skiën heerlijk wilt eten!

Val Cenis
Val Cenis

Het ideale familiegebied Val Cenis

Val Cenis ligt hoog boven de Mauriennevallei. Dit leuke sneeuwzekere dorp heeft een mooi overzichtelijk skigebied waar families zich helemaal kunnen uitleven. Het gebied heeft een fijne verdeling van groene (een van de langste van Europa), blauwe, rode en een paar zwarte pistes. Voor ieder familielid is hier voldoende te doen. Je kunt eenvoudig met de kleintjes door het gehele gebied knallen en als ze meer vertrouwen krijgen is er ook voldoende uitdaging. De zeer professionele Franse skischolen hebben veel ervaring om kleine (Nederlandse) kinderen snel en goed te leren skiën! Het dorpje is leuk en het landschap is ongekend mooi. Al met al een aanrader voor families.

Je vindt hier leuke en betaalbare accommodaties. Kijk hier en hier.

Châtel
Châtel

Voor families en kilometervreters Châtel

Châtel is een mooi chaletdorp in Les Portes du Soleil, een van ‘s werelds grootste skigebieden. Je vindt hier een mooi en gezellig dorp. (Weg met die vooroordelen over Frankrijk). Je kunt hier genieten van een goede lokale bergkeuken en het skigebied is letterlijk grenzeloos. Je skiet van Frankrijk naar Zwitserland en weer terug. Je vindt hier pistes voor iedereen. Van eenvoudige pistes voor kinderen en beginners tot de Mur Suisse, misschien wel een van ‘s werelds moeilijkste pistes. Châtel is de ideale uitvalsbasis voor families en sportieve skiërs die willen genieten van de uitgestrektheid van Franse skigebieden, maar wel graag in een authentiek dorp zitten.

Kijk hier voor een zeer leuke accommodatie in Châtel

Chapelle d'Abondance
Chapelle d'Abondance

Voor rustzoekers, die net wat meer willen Chapelle d’Abondance

Chapelle d’Abondance is een klein boerendorpje waar je ook een leuk klein (35km aan pistes) skigebied vindt. In dit gebied zijn rustzoekers en natuurliefhebbers op de goede plek. Ook toerskiërs vinden hier geweldige toermogelijkheden. Ideaal voor families met jonge kinderen en als je meer wil spring je een paar minuutjes in de auto en zit je in het grote Portes du Soleil. Zo kan kleinschaligheid en rust samengaan met een van ‘s werelds grootste skigebieden.

Mooie accommodatie in Chapelle d’abondance

Les Menuires, Trois Vallées
Les Menuires, Trois Vallées

Voor de ultieme kilometervreters Les Trois Vallées

Het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld is Les Trois Vallées. In dit gebied vind je ski-in ski-out, een eerlijke verdeling van alle pistekleuren, ongekende mogelijkheden op de piste en eindeloze mogelijkheden in off-piste terrein. De liften zijn bovendien modern en snel, de pistes lang en je kunt wekenlang tochten maken zonder op dezelfde pistes te komen. Elke gevorderde skiër of boarder zou een keer in Les Trois Vallées geskied moeten hebben. De maat van het gebied en het aantal dorpen maakt dat iedereen hier zijn hart kan ophalen.

Je vindt een ruime keuze aan accommodaties in Val Thorens en Les Menuires

Ortisei
Ortisei

Voor veeleisende lekkerbekken Sankt Ulrich (Ortisei)

Tussen de beboste hellingen van de Raschötz en de bekende Seiser Alm ligt het gezellige Sankt Ulrich (Ortisei). Vanuit Sankt Ulrich vertrekt een gondel naar het skigebied Seiser Alm en naar de Seceda. Het is een heerlijk authentiek stadje, met veel grandeur en charme. De doorgaande weg loopt langs het dorp wat maakt dat het autovrije centrum erg gezellig is. Je hebt in Val Gardena de beschikking over 178 km aan pistes en je vindt hier misschien wel de beroemdste skitocht ter wereld, de Sella Ronda. En je zit hier in Italië, dat betekent goede wijnen, lekker eten, geweldige koffie en dat allemaal voor aangename prijzen! Een echt gebied voor levensgenieters!

Kijk hier en hier voor de beste accommodaties in Sankt Ulrich (Ortisei)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie