Volg een opleiding bij SkiDiscovery of Ski-Mere

MarkVermeulen op 12 februari 2021


In de maanden maart en april hebben SkiDiscovery en Ski-Mere een opleiding tot skileraar niveau 2 gepland staan. Wil jij aan de slag als skileraar? Dan is de opleiding tot skileraar niveau 2 de ideale eerste stap voor jou! Meld je dus snel aan voor één van de twee opleidingen.

SkiDiscovery

De opleiding van SkiDiscovery zal plaatsvinden van 4 tot en met 27 maart. Op de indoorrolbaan in Den Haag word je in vier donderdagavonden klaargestoomd voor je examen op 27 maart. In de praktijklessen wordt er veel aan eigen vaardigheid gewerkt, waarbij ook videoanalyse wordt gebruikt. Verder wordt het geven van een beginnersles uitgebreid geoefend. Je komt al snel zelf voor de groep te staan. Hierdoor neem je de methodiek sneller in je op en krijg je direct feedback op je didactische en organisatorische vaardigheden.

Bij aankomst bij SkiDiscovery krijg je gelijk een wintersportgevoel. De locatie bevindt zich vlakbij knooppunt Ypenburg en wordt in de omgeving vergezeld door een golfbaan en een tennisvereniging. SkiDiscovery is een grote (Oostenrijkse) blokhut met een grote parkeerplaats waar genoeg ruimte is om de auto te parkeren. Bij entree tref je gelijk de bar in Oostenrijkse stijl en de receptie aan. De bar ligt tussen de vier skibanen (pistes) in. De pistes hebben ieder hun eigen kleur: groen, blauw, rood en zwart. Naast de bar met uitzicht op de pistes is er ook een skishop om je materiaal aan te schaffen.

Klik hier voor inschrijving of meer informatie over de opleiding bij SkiDiscovery.

SkiDiscovery

Ski-Mere

De opleiding van Ski-Mere zal plaatsvinden van 31 maart tot en met 24 april. Op de indoorrolbaan in Almere word je in vier woensdagavonden en drie zaterdagochtenden klaargestoomd voor je examen op 24 april. Opleidster Minke Jorritsma heeft nu al veel zin om met je aan de slag te gaan.

Zodra je deze accommodatie binnenstapt komt de Oostenrijkse gezelligheid je tegemoet. In de horecagelegenheid is het dan ook mogelijk om ontspannen te genieten van deze gezelligheid onder genot van een hapje en een drankje en met uitzicht op de rolbanen. Ook kinderen hoeven zich hier niet te vervelen als ze niet op de ski’s staan, want er is onder andere een speelhoekje en een flipperkast. Ski-Mere heeft de beschikking over twee zeer nette rolbanen met een verstelbare hellingshoek en de volgende afmetingen: 9 meter lang, 5 meter breed. Per baan is er maximaal plek voor 3 volwassenen of 4 kinderen.

Klik hier voor inschrijving of meer informatie over de opleiding bij Ski-Mere.

Ski-Mere

Coronamaatregelen

Momenteel zijn zowel SkiDiscovery en Ski-Mere nog gesloten vanwege de nu geldende coronamaatregelen. De opleidingen zullen logischerwijs alleen doorgaan als ze weer open mogen. Als dat het geval is, zullen de opleidingen plaatsvinden binnen de dan geldende coronamaatregelen.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw of een borstelbaan. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.