Twee nieuwe snowboarders voegen zich bij het Rookie Team

MarkVermeulen op 12 oktober 2020

Pim

Het Rookie Team, de jeugdselectie van de Nederlandse Ski Vereniging voor het freestyle snowboarden, heeft er twee nieuwe leden bij: Katja Dutu en Pim Wiesen. Binnen het Rookie Team krijgen ze tijd en hulp om zich te ontwikkelen en hopelijk uiteindelijk door te stromen naar de nationale selectie.

Beide talenten zijn gescout in Nederland en trainen natuurlijk ook nog bij hun eigen team. Pim Wiesen traint onder leiding van Andrea Bednas bij Shred Masters en Katja Dutu wordt opgeleid door trainers Kendrik Nguyen en voormalig jeugdwereldkampioen en seclectielid Erik Bastiaansen bij het SDT-Boardteam.

Uitgebreid trainingsprogramma

Ze krijgen een uitgebreid trainingsprogramma met sneeuwtrainingen in SnowWorld Zoetermeer en Landgraaf gedurende het seizoen. Daarnaast zullen ze ongeveer zes weken per seizoen in het buitenland vertoeven voor sneeuwtrainingen in de Alpen en deelname aan de NK freestyle snowboarden tijdens het SnowFest.

Naast het trainen op de sneeuw, zullen ze hun tricks ook gaan verbeteren door middel van trainingen op een airbag. Dit zal in ieder geval gaan gebeuren op de airbag in Genk, en wellicht ook op het Banger Park in Scharnitz. Onze selectieleden trainden onlangs ook in Scharnitz. Een verslag daarvan lees je hier.

Er komt echter meer kijken bij het leven van een topsporter dan alleen het trainen van je tricks en daarom zullen ze ook een trainingsprogramma volgen op Papendal in Arnhem. Hier komen onder andere kracht-, trampoline-, voedings- en mentale trainingen aan bod.

Persoonlijke doelen

Beiden hebben in hun motivatiebrief aangegeven zich eerst te focussen op een aantal specifieke tricks. Zo gaat Katja hard aan de slag om de volgende tricks onder de knie te krijgen: op de schans Backside en Frontside 540, Switch Backside 180, Cab 360 + op de rails Switch Frontside 50/50, Switch Backside 50/50, Frontside Blunt 270 out, Frontside 180 out Switch Backside 180 out.

Inhoud van instagram.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door instagram.com.

En Pim focust zich op de Switch tricks, Boardslides, Lipslides en Bluntslides.

Wat is het Rookie Team?

Het Rookie Team is de jeugdselectie van de Nederlandse Ski Vereniging en is de opstap naar de talentontwikkelings- en nationale selectie snowboard freestyle. De snowboarders uit het Rookie Team worden begeleid in hun weg naar de snowboardtop op de onderdelen slopestyle en big air. De snowboarders uit het Rookie Team nemen deel aan een uitgebreid trainingsprogramma.

Extra trainingen

Komt het Rookie Team voor jou nog net te vroeg? Meld je dan aan voor de extra trainingen om je verder te ontwikkelen. Met deze trainingen is de kans het grootst dat je in de toekomst de Nationale selectie bereikt, omdat hier de basis voor correcte snowboard- en trainingstechniek wordt gelegd.

Vragen of aanmelden

Heb je vragen over het Rookie Team of wil je je aanmelden voor de extra trainingen? Stuur dan een e-mail naar coach Sebastiaan Staudt via s.staudt@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.