Het heeft gesneeuwd in de Ardennen! En als dat gebeurt, moet je niet te lang wachten en dat hebben we dan ook niet gedaan. We zijn afgereisd naar het Belgische Baraque de Fraiture waar we van ‘Kaiserwetter’ en een prachtig witte wereld genoten. Kijk mee hoe onze dag verliep vanuit het hoogst gelegen skigebied van België!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Enkele dagen geleden opgenomen, toch?

Het is o zo hard genieten.

Enkele dagen geleden opgenomen, toch?

Hendrik5 op 13 jan 2022 10:08

Dinsdag!

Hoe steil/vlak is de afdaling?

Leuke reportage, dik k*t dat ik het net nu druk moet hebben. :p

Bla, bla, bla.

Iets steiler dan de gemiddelde blauwe in Italiê.

Born to run. B.S.

Supergaaf Kristy en Roel, nogmaals bedankt voor jullie aandacht voor alpine ski in de Ardennen!! Sneeuwzeker…nee totaal niet. Maarrrr ALS, dan supergaaf! Normaal zijn er ongeveer 10 tot 20 skidagen per winter. WeerstationMaasmechelen zie bij Belgie sneeuw, geeft het beste aan wat er kan en niet kan.
GRAAG tot een volgende x dat er weer sneeuw is en ook bij ons Val de wanne, de skipiste open kan!

Tja haha, het is denk ik vooral tijdens de voorpret en de eerste 20 minuten leuk. Daarna heb je het natuurlijk wel gezien tenzij je aan het lessen bent. Leuk dat jullie het voor ons gedaan hebben!

Afgelopen zondag nog voorbij gereden. Ineens was het wit, maar ook ineens was de omgeving weer groen. Leek wel een microklimaat.

Misschien net te ver t.o.v. pistekilometers in verhouding tot Landgraaf/ Zoetermeer. Maar zeker leuk om eens mee te maken, lijkt me.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Nog nooit geweest, zeker onthouden bij een volgende sneeuwval.

Vanuit Zuid Limburg waar ik woon is dit maar een uur rijden. Toch doen we dat nooit omdat we in de veronderstelling waren dat het vervelend druk is op die zeldzame sneeuw dagen. Maar nu ik dit filmpje gezien heb gaan we zeker een keer op een doordeweekse dag. Super leuk.

sneeuw witje en de 7 bergen

In het weekend kan het erg druk zijn. Van maandag tot en met vrijdag meestal geen gekkenhuis. Baraque fraiture en Ovifat hebben vooral “last” van overdrukte. De andere skipistes minder.

Open met 15cm sneeuw!
Onze lokale helling gaat pas open als er een meter aangereden sneeuw licht.
Moet ik ze toch eens over aanspreken

Ietsje andere hellingshoek, schat ik, @slim 😉

Super leuk zeg Kristy 👌

Ietsje andere hellingshoek, schat ik, @slim 😉

DrPhil op 13 jan 2022 21:50

en andere ondergrond ;) In het grand massif hebben ze op sommige pistes 1,5 meter sneeuw nodig om te kunnen openen door de geulen in het zachte gesteente daar.

Born to Ride

@Matthias123 Boven op Grande Platières?🤔

Born to run. B.S.

@dan58 een aantal pistes die daar vertrekken ja zoals de Faust en de Mephisto. Dit is het soort terrein waar ze daar mee te maken hebben:

null

null

*bericht bewerkt door Matthias123 op 14 jan 2022 09:26

Born to Ride

Iets steiler dan de gemiddelde blauwe in Italiê.

dan58 op 13 jan 2022 12:40

De piste op de Baraque Fraiture is ongeveer het equivalent van een groene piste in Frankrijk. Wanneer je de linkersleeplift neemt en de van daaruit vertrekkende linkerpiste neemt, dan heb je naar mijn indruk een iets steilere hellingshoek, al blijft het verschil miniem.

In het weekend kan het erg druk zijn. Van maandag tot en met vrijdag meestal geen gekkenhuis. Baraque fraiture en Ovifat hebben vooral “last” van overdrukte. De andere skipistes minder.

Valdewanne op 13 jan 2022 21:42

In Ovifat benodigt men een grotere hoeveelheid sneeuw om de pistes aldaar te openen. Het aantal skidagen op de Baraque Fraiture is met voorsprong veel groter dan andere skicentra in de Ardennen. Er bestaat een soort van microklimaat in combinatie met de hoogte waardoor daar het skiën het langste mogelijk is.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie