Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, een stilhangende skilift. Meestal komt er na een paar minuten weer beweging in de lift, al dan niet met een noodmotor. Maar als het niet lukt om de lift weer te laten draaien moet je geëvacueerd worden. Zo’n evacuatie is niet zomaar iets. Meestal word je met touwen naar beneden gelaten. Vorig jaar mocht ik in het skigebiedje van Pelvoux meedoen met een training waarbij de pisteurs me uit de lift hebben getakeld. Dat was al indrukwekkend. Maar, als het te koud is, de nacht bijna valt of als je boven steil of onbegaanbaar terrein hangt, kun je niet naar beneden gelaten worden aan een touw. Op dat moment komt de bergredding in actie en takelen ze je met een helikopter uit de lift. Dit najaar had ik het geluk met zo’n training mee te mogen draaien. Super indrukwekkend. Eigenlijk gun ik het jullie allemaal om boven een stuk onherbergzaam terrein vast te komen te hangen in een lift. Want het is een ervaring om nooit te vergeten! ;-)

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

peterpos13 december 2020 · 11:22

Gaaf filmpje @Rogier
Wat gebeurt er eigenlijk met je ski’s/stokken/snowboard? Hoe krijg je die naar beneden? Gewoon laten vallen lijkt me niet echt een handige optie.

Peter Pos
sneeuwzeker13 december 2020 · 12:39

Gaaf filmpje @Rogier
Wat gebeurt er eigenlijk met je ski’s/stokken/snowboard? Hoe krijg je die naar beneden? Gewoon laten vallen lijkt me niet echt een handige optie.

peterpos op 13 dec 2020 11:22

Gear gaat als èèn na laatste, in een bundel aan een touw. Als laatste gaat de redder omlaag.

Jeffvdv13 december 2020 · 23:36

Cool! 😎

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
wruymbeke14 december 2020 · 12:48

Het neerlaten vanuit een stoeltje heb ik een keer meegemaakt in Les 2 Alpes.
Zeker een belevenis, maar heb wel eerst 2,5 uur in dat bakje gezeten voor het mijn beurt was. Toch liever gewoon naar boven met de lift!

Ik heb glijdende uren
Bacchus14 december 2020 · 14:55

Ik wil me best een keer op een mooie najaarsdag ter beschikking stellen voor een oefening maar zoals @wruymbeke al stelt: een paar uur vastzitten in de winterkou voor de redding staan me toch niet zo aan.

Rogierauteur14 december 2020 · 14:57

@bacchus ik kan je zeggen ook deze dag had ik het aan het eind flink koud ;-)

Click. Click. Peace
RFKANGOO14 december 2020 · 16:04

Maatje van me is jaren geleden ook eens met de heli uit de gondel gehaald. Dit was in Laax.

Übung macht den meister!!!
RFKANGOO14 december 2020 · 16:04

Übung macht den meister!!!
Lauratralala14 december 2020 · 18:34

Ik ben eens echt gered door een heli, uit een gondel. :)
Na drie en een half uur stil gehangen te hebben bij -21. We moesten overstappen uit de gondel in een net wat onder een heli hing. Vier mensen tegelijk, tot alle 52 eruit waren. De laatste personen moesten met een touw via de bodem omdat de gondel ging slingeren toen hij te licht werd.
Ik was pas 14 en wij, de jeugd, vonden het allemaal heel spannend terwijl veel volwassenen moesten huilen. ;)

Plaats een reactie