Een betere week als deze kun je je tijdens de wintersport nauwelijks voorstellen. Toch doet de nieuwe week een aardige poging. Naast veel zonneschijn kan er namelijk in Oostenrijk weer wat sneeuw gaan vallen. In eerste instantie maandag of dinsdag een beetje, en later in de week mogelijk meer. Hoe dit precies zit hoor je in het nieuwe videoweerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Dankjewel weer voor de heldere uitleg en het mooie filmpje @Roel. Kijk jij bij het beoordelen van de kans op sneeuwval eigenlijk ook naar de trend die de modellen laten zien qua ontwikkeling tijdens de vorige runs? Bijvoorbeeld, als GFS00 geen sneeuwval geeft, GFS06 een piepklein beetje en GFS12 een zwak sneeuwsignaal afgeeft, verwacht je dan dat in zo’n geval de kans op sneeuwval groter is dan als het signaal van sterk, matig naar zwak gaat of constant op zwak, zwak, zwak blijft? Of is de kans net zo groot als de laatste run en zou het in dit geval in alle 3 de scenario’s hetzelfde zijn omdat de meest recente run een zwak sneeuwsignaal geeft? Dankjewel alvast!

Overigens blijf ik hopen op sneeuw in (Oost) Oostenrijk volgende week!

*bericht bewerkt door JelleK op 14 jan 2022 14:06

@JelleK ja ik kijk ook naar voorgaande berekeningen. Als daar een trend in te herleiden is, check ik dat met andere modellen. Afhankelijk daarvan besluit ik om dit te laten zien in het weerbericht, of om dit juist te negeren.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

@Roel, dankjewel voor je antwoord. Hoe meer ik me wat probeer te verdiepen in het Alpenweer, hoe meer ik erachter kom hoeveel ik niet weet. Nouja, zo gaat het met alles natuurlijk

Ook in de Pyreneeën (Formigal) onverminderd azuurblauwe luchten met correcte wintertemperaturen

null

@roel zag deze foto passeren op meteo alpes
Noord Alpen, er ligt toch meer sneeuw
On est chanceux dans nos Alpes du Nord … la situation en terme d’enneigement n’est pas la même du côté du Mercantour avec un déficit de neige très notable, comme ici du côté d’Auron (06) où sans la neige de culture le ski ne serait probablement pas possible.

null

Ec 12z heeft niet veel zin in overwerk 0h tot 240 h copy 🌞🌞🌞

null
null

Vanmiddag +10° in Le Corbier in Les Sybelles met strakblauwe lucht. Pistes nog heerlijk al begonnen sommige hoge zuidhellingen al bruin te kleuren.

*bericht bewerkt door JosB op 15 jan 2022 22:02

Hier is SFL zie je zo langzamerhand ook al de eerste bruine pistes ontstaan. Maar verder is het echt een topweek. Niet druk maar dat is gebruikelijk voor deze periode, prima sneeuw en strak blauw!

Prachtweek voor april misschien, maar in januari wil ik ‘gewoon’ koude dagen en wat sneeuw. Dit is een saaie week waarin alweer geen sneeuw valt, en laat dat nou net hard nodig zijn.

Freeride = Life

Het sneeuwt in de Ardennen bij 0 graden op 400 meter hoogte.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie