Family Jam wintersportweek vult het zwarte gat

Edo op 14 maart 2022· geen reacties

null

Nu de voorjaarsvakantie achter de rug is, vallen sommige wintersportende families in een zwart gat. Want wat ga je nu doen? Gewoon weer op wintersport! Want in de meivakantie kun je nog prima de sneeuw in; bijvoorbeeld naar de Family Jam in Tignes!

Wintersporten in mei

Als gezin ben je net even wat minder flexibel qua wintersportdata, want je bent nu eenmaal gebonden aan schoolvakanties. Veel mensen denken echter dat je alleen kunt kiezen uit de kerst- of voorjaarsvakantie. Zonde, want in de meivakantie is het nog prima skiën of snowboarden in de hooggelegen skigebieden. Vooral Frankrijk spant de kroon met gebieden als Val Thorens en Tignes. De Nederlandse Sylvia Kirschenmann zag al vroeg de potentie voor families en sprong met haar event in dit – niet meer zwarte – gat. Rond deze tijd is een verblijf in de Alpen namelijk niet alleen zonnig, maar ook budgetvriendelijk.

Van Les Deux Alpes naar Tignes

De Family Jam is dan ook begonnen als een vrienden en familievakantie, als afsluiting van het wintersportseizoen. Het kent ondertussen al meerdere edities verspreid door het seizoen. In 2003 bestond de eerste groep die naar de Family Jam in het Franse Les Deux Alpes kwam uit niet meer dan vier of vijf families. Vanaf 2005 vond het event in Tignes plaats en zette de groei in. Bij de laatste editie in 2019 gingen er meer dan 125 skiënde een snowboardende gezinnen mee, bijgestaan door Nederlandssprekende ski- en snowboardleraren. Na een tweejarige coronastop is de gewilde familieweek dit jaar wederom bijna uitverkocht.

null

Extra appartementen beschikbaar

De Family Jamweek is dit jaar in de meivakantie van 30 april tot 7 mei 2022 en we zijn er zelf ook bij om verslag te doen. Er zijn extra appartementen ingekocht, dus wie deze winter in familiaire stijl wil afsluiten, boekt nog snel een wintersportvakantie met het gezin. En dat kan al vanaf 429 euro per persoon inclusief skipas.

null

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie