Geen punten voor Maarten Meiners op World Cup reuzenslalom in Kranjska Gora

MarkVermeulen op 15 maart 2021· geen reacties

Marco wint de World Cup reuzenslalom in Kranjska Gora. Foto: Olympic Channel.
Marco Odermatt heeft de leiding in het World Cup-klassement op de reuzenslalom genomen na een spectaculaire overwinning op zaterdag in het Sloveense Kranjska Gora. Maarten Meiners kwam in de eerste run tot een 37e tijd en kwalificeerde zich daarmee niet voor de tweede run.

Het skigebied Kranjska Gora ligt in Gorenjska. Het ligt in het noordwesten van Slovenië, vlakbij de grens met Oostenrijk en Italië, naast het nationale park Triglav. De skiliften van Kranjska Gora hebben de langste geschiedenis in Slovenië. Het gebied is makkelijk te bereiken want het ligt dichtbij de snelweg. Het dankt zijn bekendheid aan de FIS-wedstrijden, zoals deze World Cup, die hier ieder seizoen worden gehouden.

Odermatt wint World Cup

De vorige leider in het World Cup-klassement Alexis Pinturault begon aan de tweede run met de intentie om de eindzege binnen te halen. Maar een voor hem teleurstellende vierde plaats betekent dat hij nu een achterstand van 25 punten heeft op de Zwister Odermatt op weg naar de laatste World Cup van het seizoen volgende week in het Zwitserse Lenzerheide.

Odermatt stond na de eerste run op een vierde plek, maar een agressieve en nauwkeurige afdaling leverde hem de tweede overwinning op de reuzenslalom uit zijn carrière op.

Het was een goede dag voor Zwitserland met Loic Meillard op de tweede plaats, terwijl de Oostenrijker Stefan Brennsteiner derde werd.

Positie Atleet Run 1 Run 2 Totaal
1 Marco Odermatt 1:06.20 1:06.67 2:12.87
2 Loic Meillard 1:05.59 1:08.34 2:13.93 (+1.06)
3 Stefan Brennsteiner 1:06.11 1:07.85 2:13.96 (+1.13)
37 Maarten Meiners 1:08.95 - -

Wil jij ook alpineskiër worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Maarten Meiners actief wil worden als alpineskiër? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als skiër. Misschien kom jij dan net als Maarten ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.