Wolf en Peperkamp zetten knappe prestaties neer op slopestyle en Big Air bij WK snowboard

MarkVermeulen op 15 maart 2021· geen reacties

Casper Wolf op de slopestyle bij het WK snowboard in Aspen. Foto: USA TODAY SPORTS/REUTERS
Casper Wolf en Melissa Peperkamp hebben afgelopen week goed gepresteerd op het wereldkampioenschap snowboard freestyle. Casper Wolf haalde verrassend de finale op het onderdeel slopestyle. Uiteindelijk werd hij in die finale veertiende. Op de Big Air behaalde Wolf een 21e plek in zijn kwalificatieheat. Melissa Peperkamp werd bij haar debuut op een wereldkampioenschap op de slopestyle tiende en op de Big Air elfde.

Aspen is misschien wel een van de bekendste skigebieden ter wereld en eigenlijk staat dit bij vrijwel iedere wintersporter wel op de bucketlist. Het skigebied van Aspen strekt zich uit over vier adembenemende gebieden. Aspen Highlands staat bekend om het grote aantal ‘double diamonds’ afdalingen en Aspen Buttermilk is dan weer geschikt voor beginners. Snowmass Village en Aspen zijn een droom voor beginners en gevorderden.

Wolf verrast op WK snowboard met finaleplek op de slopestyle

Casper Wolf verrastte in positieve zin met een finale plek op het onderdeel slopestyle. De 19-jarige Nederlander behaalde nog niet eerder een finale op het hoogste niveau (World Cup of wereldkampioenschap). “Ik ben zo opgewonden om de finales te halen. Niet eerder eerder heb ik finales gehaald en om het hier in Aspen te doen op het WK is mega. Ik vind het nog steeds moeilijk te geloven om tussen deze jongens te staan.”, aldus Wolf op zijn Instagram na het behalen van de finale plek.

In de finale toonde Wolf zijn zelfvertrouwen met goede tricks, maar meer dan een veertiende plek zat er uiteindelijk niet in voor de Delftenaar. Twee dagen later, op zondag, mocht de snowboarder wederom aan de bak op de kwalificaties van het onderdeel Big Air. Ook daar liet Wolf zijn kunsten en zelfvertrouwen zien. Door een ongelukkige landig werd Wolf uiteindelijk 21e in zijn kwalificatieheat.

Al met al zal Wolf tevreden zijn met zijn snowboarden op het WK in Aspen. Komende week volgt er gelijk na het WK ook een World Cup in Aspen waar hij dus wederom zijn kunsten kan laten zien.

Peperkamp presteert bij WK snowboard knap op zowel slopestyle als Big Air

Bij de vrouwen kwam Melissa Peperkamp uit op de onderdelen slopestyle en Big Air. De 16-jarige Nederlandse presteerde knap met een tiende (slopestyle) en een elfde (Big Air) plek. Genoeg voor een finaleplek was dit in beide gevallen niet aangezien bij de vrouwen alleen de beste acht zich plaatsten voor de finales. Desondanks is het voor de snowboardster een geslaagd WK. “Ik ben erg blij dat ik zo dichtbij de top-8 zit, dus ik vind dat ik het erg goed gedaan heb!”, aldus Peperkamp.

Wil jij ook snowboarder worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Casper Wolf en Melissa Peperkamp actief wil worden als snowboarder? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Casper en Melissa ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.