Gratis kinderskiles in Silberregion Karwendel

Roel op 15 september 2021· 1 reactie

Skigebied Kellerjoch met uitzicht over het Inntal (Foto: Kellerjochbahn.at)
Skigebied Kellerjoch met uitzicht over het Inntal (Foto: Kellerjochbahn.at)

Kleine skigebieden worden door de massa overgeslagen en willen daarom nog weleens met verrassende aanbiedingen komen om wintersporters weg te trekken bij de bekende skigebieden. Zo ook de gebiedjes in de Oostenrijkse Silberregion Karwendel, net ten oosten van Innsbruck. Deze regio, met als grootste skigebied Kellerjoch, biedt deze winter gratis skiles voor kinderen tot 12 jaar.

Voordelen

Voor de gratis skiles moeten de kinderen tussen 4 en 12 jaar oud zijn en hun ouders zeven overnachtingen in de regio boeken. Ook de liftpas voor de beginnersliften is tijdens de skiles gratis en men krijgt ook nog eens 50% korting op de skihuur. Het is wel goed de kleine lettertjes te lezen, want kinderen hebben weliswaar recht op 6 dagen skiles (zondag t/m vrijdag) maar dit is 2 uur per dag. Ze hebben dus bijvoorbeeld alleen 's ochtends of alleen 's middags les. Voor gezinnen met kleine of onervaren kinderen kan dit echter een ideale kennismaking met een wintersportvakantie zijn. Ook omdat deze gebieden allesbehalve druk zijn. Prettig is dat de aanbieding geldig is van 19 december 2021 tot 11 maart 2022, dus ook in de Kerst- en Voorjaarsvakantie. Lees er hier meer over.

Kellerjoch het grootst

De Silberregion Karwendel bestaat uit 5 kleine skigebiedjes rondom de stad Schwaz, waarvan Kellerjoch het meest aantrekkelijk is. Hier vind je 14 kilometer aan pistes tussen 1350 en 1900 meter hoogte en er is een kinderland. Daarmee zit het gebiedje in de categorie Hoch-Imst waarover we eerder schreven.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Leuke aanbieding en gebiedje. Logisch om hier mee te adverteren. Wij hebben voor komende wintersport ook een klein familie gebiedje uitgezocht: Mariapfarr op de Fanningberg. Helaas geen gratis skiles, maar wel een leuk gebied om mijn zoontje van zes voor het eerst kennis te laten maken met wintersport. Volgens mij is het sowieso voor een eerste ski ervaring helemaal niet zo gek om een wat rustiger gebied op te zoeken. Daar heb je die honderden kilometers piste toch nog niet nodig.

*bericht bewerkt door Nelis op 15 sep 2021 14:13

Bergen + Sneeuw = ❤
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie