Opleidingen niveau 2 afgerond bij De Uithof, Alpine Sports en Delphindoorski

MarkVermeulen op 15 oktober 2020

De cursisten van Alpine Sports in actie

Afgelopen week hebben maar liefst drie verschillende wintersportorganisaties een opleiding tot ski- of snowboardleraar niveau 2 afgerond: De Uithof, Alpine Sports en Delphindoorski. De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert alle cursisten met het behalen van de diploma skileraar niveau 2!

De Uithof

De skihal in Den Haag beschikt over een sneeuwbaan. Op deze baan is het voor skiërs en snowboarders van alle niveaus mogelijk om hun afdalingen te doen en cursussen te volgen.

De Uithof bood zowel skiërs als snowboarders de mogelijkheid om een niveau 2-diploma van de Nederlandse Ski Vereniging te behalen. De groep skiërs stond onder leiding van Dominique van Duijnen en de groep snowboarders onder leiding van Remon de Kwant.

Deze opleiding heeft vijf nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht. Daarnaast heeft de opleiding ook drie nieuwe snowboardleraren niveau 2 voortgebracht.

Alpine Sports

In het Zuid-Hollandse dorp Den Hoorn staat de skischool van Alpine Sports. Zowel beginners als gevorderden kunnen daar terecht voor het volgen van ski-, telemark- en snowboardlessen. Ze beschikken over drie rolbanen, één schotelbaan en een borstelhelling voor de kleinste skiërs.

Ron de Haas van Alpine Sports beschrijft de groep cursisten: “De elf cursisten van deze opleiding vormden een groep jonge enthousiaste leergierige deelnemers waarvan de helft uit onze kidsteams zijn voortgekomen. Een van de deelnemers was dusdanig enthousiast dat zij teamlid bij Alpine Sports is geworden en drie cursisten die nog nooit op de baan hadden gestaan zijn enorm enthousiast geworden over het skiën op een rolbaan.”

Deze opleiding heeft elf nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht.

Delphindoorski

Delphindoorski is een indoor ski- en snowboard centrum in Ermelo, geopend in oktober 2007. Ze hebben twee rolbanen van vijf bij negen meter, een vaste helling en een klimwand voor kinderfeestjes.

Cas van Veggel van Delphindoorski heeft genoten tijdens het werken met de cursisten: “Gaaf om te mogen geven en mensen te mogen opleiden zodat zij zelf ook een betere skiër worden. De vier cursisten van deze niveau 2-opleiding hebben de leeftijd van 16 tot 53 jaar, zeer divers dus. Allemaal fanatieke skiërs en leergierig.”

Deze opleiding heeft drie nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht. In het seizoen 2020-2021 hebben nu in totaal 47 skileraren en 3 snowboardleraren hun diploma niveau 2 behaald via de Nederlandse Ski Vereniging.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.