Rondom Innsbruck liggen 13 skigebieden die allemaal toegankelijk zijn met één liftpas: SKI plus CITY Pass Stubai - Innsbruck. Daarnaast heb je ook nog eens toegang tot de vele attracties die de stad rijk is. Een ideale regio om een citytrip te combineren met skiën en dat is precies wat we in deze Snow Show gedaan hebben. We verkennen de skigebieden van de Patscherkofel, Muttereralm en Axamer Lizum en duiken de stad in!

Snow Show - seizoen 3 Ook in het derde seizoen van de Snow Show nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Innsbruck

De levendige studentenstad Innsbruck is onze uitvalsbasis in deze Snow Show. We verblijven midden in het centrum, vlakbij de belangrijkste attracties, cafés en restaurants. Aangezien de eerste dag de liften gesloten waren vanwege een sneeuwstorm, bood ons dat de gelegenheid om de stad te verkennen. Met onze liftpas konden we o.a. de Hofkirche en de Stadtturm bezoeken. Het eerste skigebied dat we aandeden was de Patscherkofel. Dit Olympische gebied is gewoon per bus vanuit het centrum bereikbaar. De volgende dag werden we getrakteerd op ‘Kaiserwetter’: verse sneeuw met blauwe lucht. Het gezellige familiegebied Muttereralm beschikt over heerlijke pistes en je hebt een geweldig uitzicht op de stad. Axamer Lizum is een wat sportiever gebied met zeer gevarieerde pistes, geweldige off-piste en indrukwekkende bergen!

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

Hele leuke reportage. Je kan zien dat jullie er ook plezier in hadden. Was leuk geweest voor mijn verblijf in Innsbruck de hele maand december. En toen kwam Corona…

Ziet er een geweldige plek uit om te verkennen :)

FULL SEND

Toppie dit!

Mooi man! Elektrisch op pad.

Fantastische video weer, elke keer weer genieten! keep it up, hopen dat jullie er dit seizoen ook nog een paar kunnen maken voor volgend jaar!

Hoewel het weer in Nederland er nog helemaal niet naar is, begint het allemaal wel erg te jeuken nu op deze manier…

Mr. Slow

Zag het vanmorgen al voorbij komen maar ben eerst gaan wandelen, maar het is weer een top filmpje, heerlijk genieten.

Dienten Die Alte schule

Ja leuk! 😁

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Alle drie de gebieden heb ik twee jaar achter elkaar vanuit een hotel in Innsbruck bezocht. Heerlijk voor een short trip! Fijn om weer te zien. Dank jullie wel voor de mooie beelden!

Aftellen maar!

Leuke SnowShow weer!
Het kan maar zo zijn dat we er een lang weekend of mid-week heen te gaan zodra het weer mag.

Mooi verslag van Innsbruck! Heel goed gedaan, de beste Snow Show tot nu toe vind ik! Jullie hadden een paar prachtige dagen met sneeuw in Innsbruck.

Groeten uit Innsbruck,
Roy

Top snow show! Altijd extra leuk als het ‘‘herkenbare’’ gebieden zijn. Ook erg leuk dat je dat zo gemakkelijk vanuit een echte stad kunt doen, weer eens wat anders.

De skischans is echt een must-see.

Hartstikke leuk weer, daar krijg je zin van! Zo vaak hard langs gereden. Je staat er gewoon niet bij stil.

Heerlijke video met mooie pistes in die omgeving. Innsbruck is echt een mooie stad!

Skiing is not a lifestyle, it's life.

Mooi filmpje weer! Ik moet wel vooraf wat kalmeringspillen nemen om al deze mooie beelden aan te kunnen ;). Vooral dat laatste gebied zag er echt top uit met die Dolomiet achtige panorama’s.

Perfect voor een weekend trip in combinatie met een vliegreis zo lijkt het. Echter, het zal in het weekend wel mega druk zijn als alle stedelingen de ski’s onderbinden. Waren jullie er door de weeks of in het weekend? Het zag er lekker rustig uit namelijk.

Nice! Die Axamer moet wel een keer een paar dagen ;)

Edwin van Riel

Yoehooo, achteruit skien! Goed bezig Kristy! :-)

Hoe is de poederstress in Axamer Lizum met zo’n grote stad om de hoek?

to ski or not to ski, thats no question

Heel mooie reportage. Proficiat!

@Zimoski In de weekenden na een dump zeer hoog. Doordeweeks vooral in de ochtenden druk (maar minder druk dan het weekend).

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie