Per direct strengere coronamaatregelen: coronaspreekuur op donderdag

MarkVermeulen op 15 december 2020


Met ingang van vandaag sluiten alle indoor wintersportorganisaties weer hun deuren. Dit is het gevolg van de coronamaatregelen die op maandagavond door de minister-president zijn aangekondigd. In de buitenlucht mag er nog wel gesport worden.

Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat voor een periode van vijf weken sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden.

Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag buiten blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters met een status mochten al trainen en wedstrijden spelen op aangewezen topsportlocaties en dit blijft zo.

Tevens geldt er een negatief reisadvies tot half maart. Tot half maart is het dus ook afgeraden om wintersportreizen naar het buitenland te maken.

Veel wintersportorganisaties sluiten de deuren

Gelijk na de persconferentie brachten vele indoorrolbanen hun klanten op de hoogte van de sluiting. Acties en speciale aanbiedingen die gepland stonden voor de kerstvakantie worden vaak verlengd tot in 2021. Ook de verschillende sneeuwbanen mogen geen klanten meer ontvangen. De Nederlandse Ski Vereniging steekt iedereen die actief is bij wintersportorganisaties die de deuren moeten sluiten een hart onder de riem. En tegelijkertijd hopen we dat alle wintersporters in beweging blijven.

Buiten sporten met inachtneming van de maatregelen

Aangezien buiten sporten nog wel is toegestaan, kunnen outdoorbanen en sommige verenigingen hun klanten en leden blijven ontvangen. Hierbij gelden echter wel de volgende voorwaarden:

  • Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit.
  • Buiten mogen geen groepslessen plaatsvinden.
  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Een overzicht van alle maatregelen en de meest recente versies van de coronaprotocollen vind je hier.

Coronaspreekuur

Komende donderdag (18 december 2020) organiseert de Nederlandse Ski Vereniging wederom een online coronaspreekuur om de vragen en problemen bij de wintersportorganisaties te behandelen. Het spreekuur begint om 19.00 uur.

Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen. Dit is mogelijk via Google Meet: https://meet.google.com/yeh-hszs-agh. Door het klikken op de link word je toegelaten tot het spreekuur. Het is niet nodig aanvullende software te installeren. Een camera, microfoon en goede internetverbinding zijn voldoende.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.