Deelname aan JWK leerzame ervaring voor Noa Rabou

MarkVermeulen op 16 maart 2021· geen reacties

Noa Rabou bij de start op het JWK in Bansko
Afgelopen week kwam Noa Rabou uit op de reuzenslalom en de slalom bij het JWK in het Bulgaarse Bansko. De deelname aan het JWK was een leerzame ervaring voor de 16-jarige Nederlandse met haar grote doel, de Olympische Spelen, voor ogen. Op de reuzenslalom kwam ze helaas ten val en op de slalom werd ze 24e.

De 40ste editie van het JWK alpineskiën vond dus plaats in het Bulgaarse Bansko. In totaal namen daar 179 deelnemers uit 44 landen onder perfecte omstandigheden deel aan het wereldkampioenschap in Bulgarije, een week nadat de World Cup-races voor mannen op dezelfde heuvel plaatsvonden. De competities voor mannen en vrouwen werden volledig gescheiden gehouden met een tweedaagse pauze tussen hun competities als gevolg van de COVID-19-protocollen.

Rabou werd in Bulgarije bijgestaan door Pepijn van Schijndel, coördinator topsport en talentherkenning bij de Nederlandse Ski Vereniging. Zijn aanwezigheid heeft Rabou erg geholpen. “Pepijn heeft me overal begeleid, tot aan de start stond hij overal naast me. Ook heeft hij me tijdens de trainingen goed kunnen helpen en bovendien heeft hij m’n materiaalonderhoud gedaan, iets wat ik normaal gesproken zelf moet doen. Het was fijn dat hij erbij was, want het is gewoon een goede coach.”, aldus Rabou.

Stapje voor stapje toewerken naar het grote doel: de Olympische Spelen

Rabou ziet haar deelname aan het JWK als een leerzame ervaring: “Deelnemen aan het JWK in Bansko was een leuke en leerzame ervaring. Er lag een lastige piste en de omstandigheden waren niet makkelijk, maar ik heb de wedstrijd verder gewoon benaderd zoals ik alle andere wedstrijden ook benader.”

Over haar skiën op het JWK is ze niet helemaal tevreden: “Op de reuzenslalom kwam ik ten val en ook op de slalom maakte ik een foutje. Ik kan beter skiën dan ik hier heb laten zien. Ik heb dit seizoen nog een paar wedstrijden en ik hoop dat ik daar nog wat goede resultaten neer kan zetten”

De 16-jarige Nederlandse skiester gaat naar school in het Oostenrijkse Saalfelden om haar dromen en doelen te kunnen verwezenlijken. “De mogelijkheden om te trainen zijn hier ideaal. Uiteindelijk is het grote doel om de Olympische Spelen ooit te halen. De komende jaren wil ik daar stapje voor stapje naar toe werken en de deelname aan het JWK was zo’n stapje.”, aldus Rabou.

Wil jij ook alpineskiër worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Noa Rabou actief wil worden als alpineskiër? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als skiër. Misschien kom jij dan net als Noa ooit uit op (jeugd)wereldkampioenschappen of zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.