Dagje SnowWorld in coronatijd

Roel op 16 april 2021· 8 reacties

Geslaagde pilot bij SnowWorld Landgraaf

Gisteren was ik in SnowWorld Landgraaf en wel bij een hele bijzondere gelegenheid. Het was namelijk de eerste dag dit jaar dat SnowWorld geopend was. Het betrof een tijdelijke opening in het kader van de pilot ‘Testen voor toegang’. Op vertoon van een negatief testbewijs, een identiteitsbewijs en een toegangskaartje mochten mijn zoon Nils en ik vier uur lang de baan op.

Test & Go

Het was fijn om indoor weer eens iets te ‘kunnen’ in Nederland. Als dat ook nog eens op de skilatten is, is dat natuurlijk helemaal mooi. Direct na schooltijd vertrok ik richting Landgraaf om bij het parkeerterrein de QR-code te laten scannen als bevestiging van mijn negatieve coronatest. De dag daarvoor had ik mij laten testen in een drive-through teststraat waarvan ik binnen een half uur de negatieve testuitslag op de mail kreeg.

Bij binnenkomst moest ik de QR-code nogmaals laten zien om vervolgens de skischoenen aan te kunnen doen. We waren vanwege de schooltijd aan de late kant, maar het huren van ski’s voor mijn zoon was zo gepiept en binnen 10 minuten zaten we in de stoeltjeslift.

Perfecte omstandigheden

500 mensen in totaal konden zich aanmelden voor de pilot, met als gevolg dat we de hal gevoelsmatig voor onszelf hadden. Natuurlijk waren we niet alleen, maar we hoefden nergens te wachten of ook maar enigszins voor iemand uit te wijken op de piste. En beide pistes aan weerszijden van de stoeltjeslift waren beschikbaar, er waren geen trainingsteams. Natuurlijk, we misten de gezellige bedrijvigheid een beetje, maar het waren perfecte omstandigheden voor een middagje skiën.

Coronaproof instappen

Ik moet ook zeggen, ze hadden het coronatechnisch goed op orde. De stoeltjeslift die normaal gesproken plaats biedt aan zes personen mocht tijdens deze pilot worden gevuld met twee man aan weerszijden, en zelfs daarmee konden we direct doorlopen. Via twee sluisjes liep je naar het liftpoortje toe waar ik vervolgens bij mijn zoon instapte. Ook de toegang tot de skihuur was met een routering aangegeven en er was een take-away voor wat hapjes en een drankje.

Geslaagd

Al met al vond ik het een geslaagde opzet waarbij je als wintersporter absoluut waar voor je geld krijgt. Dat je tijdens dit middagje een coronabesmetting kunt hebben opgelopen lijkt me hoogst onwaarschijnlijk, en dan is het toch fijn dat je met een eenvoudig testbewijs even uit de dagelijkse beslommeringen komt.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Robert716 april 2021 · 17:53

Leuk dat het kan, maar ik ga dan toch liever een dagje naar het Sauerland. Als je dan toch moet testen…

joostdej16 april 2021 · 22:34

Als je toch getest hebt, hoef je toch geen afstand te houden? Voelt toch een beetje dubbel??

BijvanderF17 april 2021 · 15:53

Als je toch getest hebt, hoef je toch geen afstand te houden? Voelt toch een beetje dubbel??

joostdej op 16 apr 2021 22:34

De antigenentest mist zo’n 40% ten opzichte van de positieve PCR. Als je onderstaande testcase pakt is de kans reëel dat er meer dan 10 besmette mensen aanwezig waren, >2% exclusief personeel. Vandaar dat de 1.5m én mondkapjes nog altijd geadviseerd worden. http://content1b.omroep.nl/urishieldv2/l27m6ca32e68327683030…

*bericht bewerkt door BijvanderF op 17 apr 2021 15:56

ThomJ17 april 2021 · 21:26

@BijvanderF dat maakt het des te onzinniger dat er überhaupt overal bij getest wordt.

Rogieradmin18 april 2021 · 19:53

Ook hier stoppen we meteen met deze discussie. Genoeg andere plekken op internet voor corona-test-discussies.

Click. Click. Peace
ronaldkoopmans18 april 2021 · 20:27

Top! Goed te lezen dat het de moeite waard was. Hopelijk kunnen we snel weer indoor, en hopelijk komende seizoen weer in de bergen!

Hoe vaker op wintersport hoe beter
MiVe19 april 2021 · 14:32

Leuk voor jullie zo rustig.
Aan de andere kant doet mijn hart pijn dat niet meer mensen hier gebruik van maken. Vanuit plezier voor iedereen, gezonde business case voor Snowworld, maar ook suboptimaal middelengebruik. We hebben aardig wat extra skihallen nodig op deze manier. Dat zet extra druk op de openbare ruimte. Wel leuk om extra sneeuwhallen te combineren met woningbouw en agrarische sector, dat lukt in de Alpen ook ;)

Even denken: Test voor toegang, 1,5m afstand, beperkte aantal mensen, moest je ook een masker op tijdens skiën?

Wat was de toegangsprijs?
Excl. de €40 die natuurlijk uit de algemene middelen van de BV Nederland komen voor de test.

*bericht bewerkt door MiVe op 19 apr 2021 14:35

Roelauteur20 april 2021 · 11:16

@MiVe ik weet niet hoe druk het in de uren vóór ons was, maar er mochten verspreid over de dag maximaal 500 mensen in de hal dus heel druk kon het ook niet worden. We droegen een buff of mondkapje, maar ik durf niet te zeggen of dat tijdens het skiën echt verplicht was. Toegangsprijs was ruim 40 euro p.p. voor 4 uur.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.