Bijzondere claim: Hond bijt AirPods kapot

MarkVermeulen op 16 oktober 2020


Wat als een onbekende hond jouw oordoppen aanziet voor een snoepje? Ben je hiervoor verzekerd? Dit overkwam een van onze verzekerde tijdens zijn vakantie. Tijdens het nuttigen van een drankje op het terras, viel een van zijn draadloze oordoppen op de grond. Alvorens hij de oordoppen kon oppakken, werden ze meteen meegenomen door een hond.

De hond zag de oordoppen waarschijnlijk aan voor hondensnoepjes. Onze verzekerde liep de hond achterna. Na een aantal meter spuugde de hond de inmiddels kapotte oordoppen gelukkig uit. De bedrading van de oordoppen was duidelijk zichtbaar en de oordoppen waren niet meer te gebruiken.

Hoe opgelost door de verzekeraar?

Onze verzekerde heeft – conform de verplichting in de polisvoorwaarden – foto’s gemaakt van de kapot gekauwde oordoppen en heeft deze goed bewaard. Terug in Nederland heeft onze verzekerde zijn claim ingediend. Na behandeling van deze zaak wordt uiteindelijk de dagwaarde van de oordoppen uitgekeerd.

Tip

Om te voorkomen dat jouw oordoppen niet vaak op de grond vallen tijdens uw vakantie:
De volledige draadloze oordoppen zijn natuurlijk helemaal van deze tijd, maar om ze niet kwijt te raken tijdens uw vakantie is een koord voor de draadloze oordoppen wellicht een uitkomst.

Échte wintersportdekking

Autopech op weg naar de wintersport, je knie verdraaid bij het uitstappen uit de stoeltjeslift, een steen geraakt die verscholen lag onder de poedersneeuw. We weten dat het aanvinken van het hokje ‘wintersportdekking’ bij een reisverzekering lang niet altijd genoeg is om deze risico’s af te dekken. Daarom hebben we samen met ASR Schadeverzekeringen de beste reisverzekering voor wintersporters ontwikkeld. We hebben onze leden hier actief bij betrokken en hun expertise gebruikt om tot duidelijke voorwaarden te komen die er écht toe doen bij wintersport. Je vindt alle informatie op onze website.

Vragen

Heb je vragen over verzekeringen? Stuur dan een e-mail naar verzekeren@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.