Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vijf winterbelevenissen voor het hele gezin in Gastein

gesponsord op 16 oktober 2020

Gastein skigebied
© Gasteiner Bergbahnen

In het Oostenrijkse Salzburgerland liggen drie verschillende wintersportdorpen: Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein. Samen delen ze het skigebied Gastein met in totaal 400 kilometer piste. Naast de uitdagende pistes in de skigebieden van Gastein, bieden ze ook naast de piste een scala aan mogelijkheden. Gastein focust zich op activiteiten voor een geslaagde wintervakantie voor het hele gezin. Wij hebben de vijf mooiste winterbelevenissen voor jong en oud op een rijtje gezet:


1. Gemakkelijk leren skiën

In totaal hebben de vier skigebieden van Gastein 200 kilometer piste, hiervan is 60 kilometer zeer goed toegankelijk voor kinderen en beginners. Tel daar drie uitgestrekte kindvriendelijke snowparks en de vele professionele skischolen bij op, en je begrijpt dat Gastein een uiterst gezinsvriendelijk skigebied is in het Salzburgerland.

TIP: Ski amadé Mini’s Week in Gastein van 9 tot 23 januari 2021.

Kindvriendelijke skigebied Gastein
Skigebieden met veel blauwe pistes © Gasteinertal Tourismus


2. Waterpret in het thermale water van Gastein

Zowel de Felsentherme in Bad Gastein, als de Alpentherme in Bad Hofgastein verwelkomen skiërs met vermoeide kuiten om hun batterijen weer op te laden. Voor de kleintjes zijn er glijbanen en kinderbaden in de gezinsruimtes.

TIP: De multimedia-avonturenkoepel in de Alpentherme in Bad Hofgastein of de magische rotsgrot in de Felsentherme in Bad Gastein.

Thermen in Gastein
Heerlijk ontspannen in de Alpentheme in Bad Hofgastein © Alpentherme


3. Familieduel op de slee

Met een lengte van maximaal 3,5 kilometer zijn twee rodelbanen in Gastein ideaal voor een familiemiddag. Op de natuurrodelbaan Aeroplan op de Schlossalm of op de natuurrodelbaan Bellevue Alm vind je de beste omstandigheden voor een klein familieduel!

TIP: De natuurrodelbanen zijn ook 's avonds verlicht.

Rodelen Gastein
Rodelen op de verlichte afdaling © Gasteinertal Tourismus


4. Met de koets door het winterlandschap

In een koets die wordt voortgetrokken door paarden trek je in een stevige draft door het winterlandschap. Een unieke ervaring met het hele gezin! De lopers van de door paarden getrokken slee glijden bijna geruisloos over sneeuw op de heuvels en velden van Gastein. Je hele gezin wordt in warme dekens gewikkeld, zodat je heerlijk warm kunt genieten van het uitzicht!

TIP: Boek een rit tijdens de culinaire winterreis in het Nationaal Park Hohe Tauern (8 & 22 januari, 5 & 19 februari, 5 & 19 maart) door het pittoreske Kötschachdal in Bad Gastein.

Arreslee Gastein
Unieke rit door het winterlandschap © Gasteinertal Tourismus


5. Husky-ervaring in Sportgastein

Wat is een musher? Zijn alle husky’s hetzelfde? Kunnen husky’s goed in sneeuw rennen? Tijdens een husky-workshop krijg je antwoord op onder andere deze vragen! De husky-workshop is leuk en leerzaam voor jong en oud. Plan tijdens je wintersport een uitje naar de hoogvlakte aan het einde van het Gasteinertal en ontmoet de husky’s!

Psst! De donzige honden zijn dol op traktaties en veel aaien.

Husky Gastein
Met de huskies op pad door de sneeuw © Gasteinertal Tourismus


Veilig verblijf in Gastein

Gastein biedt een breed scala aan accommodaties. Bij de ingang van het dal, in Dorfgastein, wachten bijzonder stijlvolle, rustieke en idyllisch gelegen familiehotels op de gasten. Op het breedste punt in het dal, in Bad Hofgastein, vind je een variatie van traditionele huizen met een moderne interpretatie tot exclusieve designhotels. En in Bad Gastein staan voornamelijk elegante hotelgebouwen in de stijl van de Belle Époque, maar ook trendy boetiek- en designhotels die veel urban lifestyle uitstralen.

Gastein biedt alle ruimte voor een veilige wintersportvakantie. Ze hebben uitgerekend, dat bij volle capaciteit van de accommodaties, iedere gast 270 m² ruimte voor zichzelf heeft. Veel accommodaies bieden flexibele annuleringsvoorwaarden, zodat je zonder risico kunt boeken. Voor de actuele informatie in Gastein kun je terecht op www.gastein.com/aktuelle-informationen.

Meer informatie over Gastein vind je op: www.gastein.com.

Accommodaties in Gastein
Urban lifestyle in Gastein © Marktl Photography

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer