Op de Nederlandse sneeuw laat EGO Indoorski 100 schoolkinderen kennismaken met de wintersport

MarkVermeulen op 17 februari 2021· geen reacties

De sneeuw in Nederland is inmiddels verdwenen, maar wat heeft iedereen ervan genoten. Nu we deze winter niet kunnen afreizen naar de Alpen, was het winterweer meer dan welkom. Veel mensen trokken eropuit om te genieten van de sneeuw en het ijs. We blikken nog een keer terug op een mooi initiatief: in Bergen op Zoom maakte EGO Indoorski gebruik van de gelegenheid om circa 100 kinderen op de ski’s te zetten.

Een nieuwe Adriana Jelinkova of Maarten Meiners?

EGO Indoorski heeft de Nederlandse sneeuw gebruikt om circa 100 kinderen kennis te laten maken met het skiën, en dit op slechts 500 meter van hun eigen school. In de buitenlucht van Bergen op Zoom heeft EGO Indoorski kinderen van basisschool De Kreek op de ski’s gezet onder begeleiding van de skileraren van de skischool. De kinderen hebben 45 minuten kunnen glijden over de Nederlandse sneeuw alvorens ze beloond werden met een warme chocomelk met slagroom en een spekje.

De kennismaking is voor sommigen misschien wel de eerste stap in de wintersportwereld. Wie weet zitten er tussen de 100 kinderen er een paar die zich uiteindelijk zullen doorontwikkelen tot ski-, snowboard- of langlaufleraar! Wil jij meer weten over de opleidingen van de Nederlandse Ski Vereniging? Klik dan hier.

Of zullen ze uiteindelijk wedstrijden gaan skiën? Dan worden ze misschien wel de nieuwe Adriana Jelinkova of Maarten Meiners, de alpineskiërs die momenteel hun Olympische droom nastreven. Wil jij beginnen met de wedstrijdsport? Je leest er alles over op onze website.

SNOW GAMES

EGO Indoorski heeft ook nog de SNOW GAMES georganiseerd in samenwerking met Van den Berg Trainingen en HTV Halsteren. Alle kinderen aangesloten bij de indoorrolbaan en de tennisvereniging konden deelnemen.Tijdens de SNOW GAMES hebben de kinderen verschillende activiteiten op de sneeuw gedaan, zoals: levend curling, een slalom op de sneeuw en sneeuwtennis. Hieraan hebben circa 50 kinderen meegedaan.

EGO Indoorski

Met meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven aan beginners, kinderen (vanaf 3 jaar) en gevorderden ben je bij EGO indoorski altijd in goede handen. Het team bestaat uit echte wintersportliefhebbers en dat merk je aan alles. Hier wordt met passie lesgegeven gebaseerd op kennis en ervaring. EGO werkt met kleine groepjes van maximaal 3 personen met ongeveer hetzelfde niveau en ze rekenen geen extra kosten voor het gebruik van materiaal. In Bergen op Zoom wordt gebruik gemaakt van zowel de rolband als een vaste helling voor de kinderen . Om de voortgang van de lessen te monitoren kunnen kinderen ‘apen’ verdienen en dit bijhouden in hun eigen skipaspoortje.

Sinds de zomer van 2020 is EGO Indoorski onderdeel van Skischool Nicky Broos. De skischool heeft 35 jaar ervaring in de wintersport en is thuis in de sneeuw en de bergen. Het is de ambitie van de skischool om de eerste keten van indoorrolbanen in Nederland en België te worden.

Tevens biedt EGO Indoorski opleidingen tot skileraar van de Nederlandse Ski Vereniging aan.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw of een borstelbaan. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.