Live: een schitterende dag in Schlick 2000

Henri op 17 maart 2023· 2 reacties

Perfecte condities in Schlick 2000
Perfecte condities in Schlick 2000

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het was een topdag gisteren! Ik was enkele uren op pad in het skigebied Schlick 2000 bij Fulpmes in het Stubaital, een van mijn favoriete gebiedjes rondom Innsbruck. Warm was het nog niet en de drukte van het hoogseizoen is inmiddels voorbij. Daarbij scheen de zon ook nog eens onafgebroken. Beter dan dit kan het bijna niet worden!

Nog koud genoeg

In Oostenrijk was het gisteren nog koud genoeg, waardoor de pistes (met uitzondering van de dalafdaling) er nog perfect bijlagen. Door de laag verse natuursneeuw die recentelijk is gevallen had je veel grip. Nergens kon ik een vervelende ijsplaat spotten. De zon maakte overuren en zorgde voor goed gevulde terrassen bij de berghutten, waardoor het op de pistes met name rond het middaguur erg rustig was.

Zoals Roel al in zijn weerbericht schreef, wordt het de komende dagen wel aanzienlijk warmer. Op en top lenteskiën dus, wat betekent dat je het beste extra vroeg op kunt staan voor de perfecte pistes in de ochtend. Papsneeuw in de middag wordt namelijk vrijwel onvermijdelijk, maar toch kunnen zeker de steilere noordhellingen (zoals hier in Schlick 2000) nog langer goed blijven.


Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Dat zijn de dagen! Heerlijk hoor.

Gang is alles

Het gebied waar we 5 jaar lang met veel plezier zijn geweest en waar onze kinderen hebben leren skiën. Afgelopen jaar waren we er even terug (met de Innsbruck Ski + City pas) en waren we er na een paar uur wel helemaal doorheen. Toch een mooie ‘trip down memory lane’ en erg leuk om te combineren met de andere gebiedjes in de buurt!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie