Afwisselende wintersport rondom Innsbruck

gesponsord op 17 september 2020

Op de Nordkette boven Innsbruck
Op de Nordkette boven Innsbruck. Beeld Andre Schoenherr

Innsbruck is komende winter misschien wel de ideale vakantieregio. Weg van de grootschalige, met elkaar verbonden skigebieden wachten kleinschalige en charmante skigebieden. Deze bieden net zo goed de grootst mogelijke afwisseling, uitgestrekte pistes en moderne liften. Wie kiest voor de nieuwe ‘SKI plus CITY Pass’, kan genieten van dertien skigebieden en daarnaast een ruim aanbod van lifestyle-, cultuur-, sightseeing- en wellnessactiviteiten.

Dertien skigebieden met rond de 300 km pistes

Met maar liefst dertien skigebieden met rond de 300 pistekilometers en 111 skiliften zijn de gebieden rondom Innsbruck eigenlijk samen een enorm skigebied. Deze dertien gebieden zorgen voor een veelzijdig wintersportgebied. Van eenvoudige familiegebieden tot uitdagende freeride afdalingen. Iedereen komt hier aan zijn trekken.

De skigebieden nabij Innsbruck:

  • Kühtai Op 2.020 meter hoogte liggen in Kühtai de pistes direct voor de hoteldeur.
  • Axamer Lizum Op 19 km van Innsbruck vind je 40 kilometer aan pistes waar in 1964 en in 1976 de alpine skiwedstrijden van de Olympische Winterspelen plaatsvonden.
  • Muttereralm Een ware speeltuin voor het hele gezin ontvouwt zich op de Muttereralm. Hier vind je 15 pistekilometers voor beginners en gevorderden.
  • Nordkette De Nordkette heeft een magische aantrekkingskracht op zowel de lokale bevolking als op de gasten. Direct vanuit het stadscentrum bereik je met de Hungerburgbaan en de Nordkettenbanen de op ca. 2.000 meter gelegen bergstations.
  • Patscherkofel Aan de andere kant van de stad beleven skiërs op de huisberg van Innsbruck, de Patscherkofel, puur skiplezier.
  • Rangger Köpfl In slechts 15 minuten bereik je het charmante skigebied Rangger Köpfl in Oberperfuss, op 12 kilometer afstand van Innsbruck. Gemakkelijke tot middelzware afdalingen, een kidspark met tovertapijt en oefenlift als ook een funpark voor freestylers maken dit een opvallend compleet gebied.
  • Stubaier gletsjer Het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk ligt op ongeveer 45 minuten van Innsbruck. De gletsjer biedt vanaf oktober 110 pistekilometers.
  • Schlick 2000 Op ongeveer 15 minuten vanaf Innsbruck ligt Schlick 2000, dat met zijn brede afdalingen in alle moeilijkheidsgradaties leuk is voor beginners en gevorderden.
  • Serlesbanen Bij de ingang van het Stubaital ligt het skigebied van de Serlesbanen in Mieders. Een leuk skigebied voor gezinnen en beginners met gemakkelijke, blauwe pistes.
  • Neustift De brede pistes van de Elferbanen in Neustift in het Stubaital zijn zeer geliefd bij de gevorderde locals. Deze carvingpistes staan bekend als heel sneeuwzeker.

Kühtai in de nacht
Kühtai in de nacht. Beeld: Ashley Wiggis

Nieuws: Ski-free weken in Kühtai

In het ski-in ski-out gebied Kühtai start de winter van Innsbruck. Want dankzij de hoge ligging op 2.020 meter, kun je hier vanaf begin december tot eind april terecht. Voor gepassioneerde "vroegstarters“ is er bovendien met de ski-free weken een erg prettige aanbieding: van 27 november tot 18 december 2020 is de skipas inbegrepen bij een verblijf van drie of meer overnachtingen.

SKI plus CITY Pass: één ticket voor stad en skigebied

Sinds het afgelopen jaar heeft Innsbruck waarschijnlijk het meest innovatieve skiticket van de wereld: de ‘SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck’. Met 40 inbegrepen diensten biedt de pas een bijna oneindige ski & city vakantiebelevenis: 13 skigebieden, 22 lifestyle-, cultuur- en sightseeing- en welnessactiviteiten, toegang tot 3 overdekte zwembaden, de gratis skibus evenals de Hop-on-Hop-off-sightseer bus zijn inbegrepen. De ‘SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck’ is voor 2 tot 7 overnachtingen vanaf 01-10-2020 boekbaar. Zo kun je op elke vakantiedag een ander skigebied ontdekken. Voor iedereen, die deze combinatie van stedentrip en skivakantie zoekt, is de SKI plus CITY Package het overwegen waard: vanaf 2 nachten voor een prijs per persoon vanaf € 205,- .

SKI plus CITY Pass
Genieten van cultuur en wintersport met de SKI plus CITY Pass

Met het openbaar vervoer direct naar de piste

Het fijne van Innsbruck is de gratis skibusverbinding, waarmee de skigebieden rondom Innsbruck ook zonder auto probleemloos bereikbaar zijn. Gasten kunnen zowel met de ‘SKI plus CITY Pass’ als met de gratis ‘Welcome Card’ kostenloos gebruik maken van deze busverbindingen.

Duidelijkheid in tijden van corona

Het is natuurlijk een bijzonder jaar. Innsbruck wil alle bezoekers graag op de hoogte houden van de geldende regels om zo duidelijkheid te verschaffen. Kijk hier voor alle gevolgen die corona heeft rondom Innsbruck.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.