Vier wintersportverenigingen ontvangen bijdrage uit Sportstimuleringsfonds

MarkVermeulen op 17 september 2020

Langlaufvereniging Bedaf in de sneeuw

Tot 1 mei 2020 konden alle verenigingen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Ski Vereniging een aanvraag indienen binnen het ‘Sportstimuleringsfonds’ voor het seizoen 2020/2021. In totaal heeft de Sportraad, het orgaan dat beslist over het ‘Sportstimuleringsfonds’, acht aanvragen ontvangen. De Sportraad heeft de afgelopen periode de aanvragen behandeld en heeft uiteindelijk besloten vier aanvragen, al dan niet gedeeltelijk, te honoreren.

Vereniging Sneeuwfit Zutphen en omstreken

Vereniging Sneeuwfit Zutphen e.o. gaat met een bijdrage vanuit het Sportstimuleringsfonds natuurlijke trainingstoestellen realiseren in het bos. De houten balken zijn afgevlakte boomstammen, die nog tientallen jaren meekunnen. Er is bewust gezocht naar objecten met een natuurlijke uitstraling, omdat ze worden geplaatst in een bos, waar alleen puur natuur te vinden is. Om het aantal mogelijke oefeningen en daarmee de kwaliteit van de trainingen te vergroten, zijn de trainingstoestellen nodig. Hiermee zullen de zeven trainingsgroepen met ruim 100 leden en potentiële leden betere trainingen krijgen voorgeschoteld. Zo hoopt de vereniging een stijging in het ledenaantal te bewerkstelligen.

Het project van Vereniging Sneeuwfit Zutphen e.o. heeft een toekenning van € 1.249,99 uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Langlaufvereniging Gouda

Langlaufvereniging Gouda gaat aan de slag met het professionaliseren van wedstrijdmateriaal en -faciliteiten, waaronder een wedstrijdklok en hesjes met startnummers voorzien van een logo van de Nederlandse Ski Vereniging. Zodoende willen ze de deelnemers aan en bezoekers van hun wedstrijden, evenementen en open dagen een optimale kwaliteit aanbieden zodat ze steeds meer mensen kunnen bereiken en stimuleren mee te doen aan de langlauf- en biatlonsport.

Het project van Langlaufvereniging Gouda heeft een toekenning van € 4.260,00 uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Langlaufvereniging Bedaf

Langlaufvereniging Bedaf steekt al geruime tijd veel energie in potentiële nieuwe leden door het organiseren van schoolbezoeken en open dagen. Het clubhuis is voor dergelijke activiteiten niet geschikt. Met behulp van het Sportstimuleringsfonds gaat de vereniging de basisvoorzieningen van het clubhuis zodanig aanpassen dat deze geschikt zijn om potentiële nieuwe leden te ontvangen.

Het project van Langlaufvereniging Bedaf heeft een toekenning van € 2.320,95 uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging

De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) gaat met behulp van het Sportstimuleringsfonds indoortraining op de rolbaan organiseren voor visueel beperkte wintersporters. De aanvraag verbindt meerdere wintersportorganisaties en geeft de mogelijkheid om visueel beperkte wintersporters te laten skiën en hun vaardigheden te verbeteren. In het project is ook aandacht voor het opleiden van extra begeleiders voor visueel beperkte wintersporters.

Het project van NVSV heeft een toekenning van € 2.812,50 uit het ‘Sportstimuleringsfonds’ ontvangen.

Deze vier verenigingen gaan komend jaar hard aan de slag met hun projecten en zullen aan het einde van het seizoen verantwoording afleggen aan de Sportraad. Bij eventuele onderbesteding kan er geld worden teruggevorderd.

Aanvraag voor komend seizoen

Heeft jouw vereniging inspiratie opgedaan door de bovenstaande projecten? Dan kunnen jullie in de toekomst een aanvraag indienen bij het ‘Sportstimuleringsfonds’. De deadline voor het indienen van een projectaanvraag binnen het ‘Sportstimuleringsfonds’ 2021/2022 zal liggen op 1 mei 2021. Voor meer informatie zie onze informatiepagina over het Sportstimuleringsfonds. Voor vragen over het sportstimuleringsfonds kan je contact opnemen met Herbert Cool of Mark Vermeulen via sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.