World Cup Carezza: Hofmeister beste van deelnemersveld met Dekker en Bédier de Prairie

MarkVermeulen op 17 december 2020

Carezza. Credits: FIS Snowboard World Cup / Miha Matavz

Nadat afgelopen weekend het seizoen voor Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie begon met een World Cup in Cortina d’Ampezzo, kwamen ze op donderdag alweer in actie in het eveneens Italiaanse gebied Carezza. De winst ging naar de Duitse Ramona Hofmeister. Dekker, met een 24e plek in de kwalificatie, en Bédier de Prairie, met een 40e plek in de kwalificatie, wisten zich niet te kwalificeren voor de knockout-fase.

World Cup-punten voor Dekker, maar geen kwalificatie

Michelle Dekker kwam net als afgelopen weekend tot een 24e plek in de kwalificatie. Dit levert haar wel World Cup-punten op, maar het was niet goed genoeg voor een startplek in de knockout-fase.

Kiki Bédier de Prairie kwam afgelopen weekend ten val bij haar debuut bij de World Cup. Nu bleef ze overeind en zette ze een 40e tijd neer in de eerste run. De snelste 30 atleten mogen ook een tweede kwalificatierun starten, hier zat Bédier de Prairie dus niet bij.

De winst ging naar de Ramona Hofmeister. Afgelopen weekend werd zij derde, op donderdag was zij in de finale te sterk voor de Zwitserse Jenny Ladina.

Positie Atleet
1 Ramona Hofmeister
2 Jenny Ladina
3 Selina Joerg
24 Michelle Dekker
40 Kiki Bédier de Prairie

Lees de volledige uitslagen van de World Cup op de FIS-website.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.