Glenn de Blois veertiende in Reiteralm

MarkVermeulen op 18 februari 2021· geen reacties

Archieffoto: Glenn de Blois in Chiesa in Valmalenco
Snowboardcrosser Glenn de Blois is donderdag bij de World Cup in het Oostenrijkse Reiteralm veertiende geworden. Hij kwalificeerde zich afgelopen dinsdag als tiende voor de knock-outfase. De snowboarder uit De Lier won eerder dit seizoen al de World Cup in het Italiaanse Chiesa in Valmelenco won.

In de achtstefinale had De Blois een moeizame start. Ongeveer halverwege lag hij op een vierde positie met een behoorlijke achterstand op zijn drie concurrenten. De Nederlander hervond echter goed de aansluiting en profiteerde van de slipstream. Uiteindelijk ging de Oostenrijker Pickl onderuit en maakte ook de Italiaan Godino een fout. De Blois bleef echter goede lijnen rijden en kwam achter de Amerikaan Jake Vedder als tweede over de finishlijn en kwalificeerde zich daarmee voor de kwartfinale.

In de kwartfinale had De Blois met opnieuw Vedder, de Canadees Surget en de Italiaan Visintin sterke tegenstanders. De Blois startte bijzonder sterk en nam een mooie voorsprong op de anderen. Halverwege het parcours naderde zijn tegenstanders en uiteindelijk werd De Blois door zijn concurenten voorbijgeschoten. De Blois werd daarmee vierde in zijn heat en plaatste zich niet voor de halve finale.

Oponthoud na harde crash Dusek

In de halve finale kwam de Oostenrijker Dusek zo hard ten val dat zijn helm brak. Hij is uiteindelijk door de hulpdiensten per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De Oostenrijker was bij bewustzijn, maar wat zijn precieze verwondingen zijn is niet bekend. Na het oponthoud vonden de finales plaats waarin Alessandro Haemmerle zijn tweede World Cup van het seizoen won.

Haemmerle neemt ook de leiding in het klassement over van Glenn de Blois. De Nederlander staat nog wel derde in het klassement.

Positie Atleet
1 Alessandro Haemmerle
2 Lucas Eguibar
3 Mick Dierdorff
14 Glenn de Blois

Wil jij ook snowboardcrosser worden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Glenn de Blois actief wil worden als snowboardcrosser? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Glenn ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.