Wintersporten in Zuid-Tirol: Eggental

gesponsord op 18 augustus 2021· bewerkt op 06 december 2021

Obereggen
Genieten van heerlijk eten en drinken in een hut in Carezza. ©IDM Suedtirol/Alex Filz
Skiën kun je overal in de Alpen. Dus als je toch kan kiezen, waarom niet in een provincie met 300 dagen zon per jaar, een onovertroffen keuken en moderne liftinstallaties? Zuid-Tirol/Südtirol, in het noordelijkste puntje van Italië, geeft je een warm welkom.

Italiaanse dolce vita op de pistes

Naast het aantrekkelijke weer weet de streek – waar men zowel Italiaans als Duits en Ladinisch spreekt en schrijft – je ook op andere manieren te raken. Dit komt door het originele karakter: een mediterraanse Alpenmix van eten en wijnen. Tel daar moderne skifaciliteiten verspreid over een UNESCO Werelderfgoed – de Dolomieten – bij op en je hebt een ware schat voor wintersporters die op zoek zijn naar iets nieuws. Van vrijgezel tot gezin, iedereen valt als een blok voor het Italiaanse dolce vita op de pistes. En niet alleen ’s winters!

Obereggen
Skiles op gezellige kinderpiste.©Obereggen/Antie Braito

Kindvriendelijk & duurzaam

Op slechts twintig minuten vanaf de provinciehoofdstad Bolzano/Bozen ligt het Eggental. Het is het dal waar zich twee van de beroemdste Dolomietenpieken bevinden: Rosengarten en Latemar. Het is ook het thuis van de twee skigebieden Carezza en Obereggen. Beide zijn onderdeel van Dolomiti Superski en uiterst familievriendelijk.

Het klimaatvriendelijke Carezza heeft bijvoorbeeld diverse kinderparken, zoals het Naniland en Kinderland König Laurin, een King Laurin-themapiste, een King Laurin Legendepad, vier rodelbanen en een kindvriendelijk snowpark. Ook Obereggen heeft een snowpark, inclusief halfpipe. Het skigebied leent zich iets meer voor gevorderde wintersporters dan zijn buurman. Vooral het nachtskiën is er erg populair, dit kan maar liefst drie avonden per week! Beide skigebieden hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit uit zich in diverse energiebesparende maatregelen zoals het gebruik van GPS-gestuurde pistenbully’s en geothermische energie.

Obereggen
Oberholz Hut in Obereggen. ©Obereggen AG /Paulo Codeluppi

Innovatie

Op 15 januari 2022 is het eindelijk zo ver: Een nieuwe 3,8 km lange cabinelift met een capaciteit van 60 passagiers zal de Tiers / Tires vallei verbinden met de Rosengarten. Het zal dan mogelijk zijn om in slechts zeven minuten van St. Zyprian / San Cipriano naar de Fromm Alm in Carezza te gaan. De lift overbrugt in totaal 644 hoogtemeters. Vanaf de Fromm Alm kunt u dan met de nieuwe König Laurin lift verder naar het ondergrondse bergstation, om het landschap niet te ontsieren, bij de Keulse Hütte en beginnen met het verkennen van het prachtige gebied.

De hippe Laurins Lounge beschikt deze winter over een nieuw uitzichtpunt, waardoor je nog langer van het UNESCO-panorama kunt genieten. Tenslotte heeft de bereikbaarheid een flinke upgrade gekregen. Zo is er een nieuwe skibusverbinding tussen Carezza en Obereggen, alsmede een verbinding vanuit Deutschnofen/Nova Ponente, Welschnofen/Nova Levante en Jochgrimm. In de drie laatstgenoemde dorpjes is het bovendien heerlijk langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

TIP: Verschillende obstakels van het snowpark van Obereggen worden drie nachten per week verlicht voor een avondsessie.

Obereggen
Kindvriendelijk skigebied. ©IDM Suedtirol/Alex Filz

Meer informatie over het Eggental

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.