EGO Indoorski, Roundhill en SnowWorld Rucphen slaan de handen ineen voor skilerarenopleidingen

MarkVermeulen op 18 september 2020

De cursusdag bij Roundhill Dordrecht

Momenteel volgen skileraren een opleiding niveau 2 die georganiseerd wordt door EGO Indoorski, Roundhill en SnowWorld Rucphen gezamenlijk. De Nederlandse Ski Vereniging vindt het mooi dat aangesloten organisaties elkaar zo goed weten te vinden en daarmee de skiërs beter tot dienst kunnen zijn.

EGO Indoorski en Roundhill werken al langer samen

EGO Indoorski en Roundhill organiseren al sinds een aantal jaren gezamenlijk opleidingen. Door het samen te organiseren kan er een grotere groep worden gevormd, wat fijner werken is voor zowel de organisaties als de cursisten. Door de samenwerking op het gebied van opleidingen hebben EGO Indoorski en Roundhill ook een goede relatie op andere vlakken gedurenden het seizoen, zo ondersteunen de skischolen elkaar bijvoorbeeld als er sprake is van een lerarentekort.

Leraar maakt kennis met twee ondergronden

Dit seizoen is er een derde organiserende partij bijgekomen: SnowWorld Rucphen. Dit biedt de cursisten de mogelijkheid om zichzelf zowel te ontwikkelen op de rolbaan als op de sneeuw. Ook is het leuk om het lesgeven en de eigen vaardigheden zowel op de rolbaan als op de sneeuw te ontwikkelen. Dit vergroot de werkmogelijkheden voor de toekomstige leraren. De opleiding kent vier cursusdagen. De cursisten bezoeken zowel EGO Indoorski als Roundhill één dag en SnowWorld Rucphen twee dagen. Het examen vindt vervolgens ook plaats in SnowWorld Rucphen. Hoewel dit het eerste seizoen is van deze samenwerking is iedereen al erg positief. De skischolen vullen elkaar goed aan in de beschikbare kennis en ervaring.

Kristy van Lieshout, onze manager opleidingen, heeft de groep van dichtbij aan het werk gezien en is erg te spreken over het feit dat cursisten geschoold worden op de rolbaan én op de sneeuw: “De cursisten behandelen in de theorie de verschillen tussen de ondergronden. In de theorie proberen we dan ook zo goed mogelijk uit te leggen hoe om te gaan met deze verschillen in de praktijk. Tijdens deze opleiding ervaren de cursisten de verschillen zelf in de praktijk. Dit is een absolute meerwaarde voor de cursisten.

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.