In deze Snow Show verkennen we een dal dat zelfs bij de meest fervente wintersporters niet direct een belletje doet rinkelen: het Val d’Hérens in het Zwitserse Wallis. Je vindt hier een paar kleine skigebieden. Alleen voor het skiën moet je hier echter niet heen gaan, want er is zoveel meer te doen in dit prachtige en rustige dal!

Snow Show - seizoen 3 Ook in het derde seizoen van de Snow Show nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Val d’Hérens

Evolèneis het meest centrale dorp in het dal en is volgens ons een van de meest idyllische dorpen van Zwitserland. We starten de dag in het kleine skigebied van Arolla aan het einde van het dal. Dit is een favoriete bestemming om te gaan skitoeren. Je loopt in de middle of nowhere tussen gigantische Alpenreuzen. Daarna mochten René en Kristy kennismaken met biatlon! In het authentieke restaurant Les Collines genoten ze van de Zwitserse keuken. Dat was nodig ook, want de volgende dag stonden er weer een skitoer en een sneeuwschoenwandeling op het programma. Lekker actief bezig zijn dus in dit dal! Het Val d’Hérens is dus echt een bestemming voor rustzoekers en voor wintersporters die lekker actief bezig willen zijn, maar niet alleen willen gaan skiën.

Klik hier voor veel meer inspiratie voor een wintersport in Zwitserland.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

Ik voelde de pijn van Rene mee na dat smalle pad op zijn snowboard… lang geforceerd in eenzelfde houding hahahha

Moet sowieso afmattend zijn als ik zie wat jullie in korte tijd doen! Hard werken! (Maar leuke filmpjes!!)

Paden zijn inderdaad echt niet fijn! Ziet er wel heerlijk rustig uit daar. En croute blijft toch wel 1 van mijn favorieten.

Mooi! Mocht ik ooit aan tourskiën gaan beginnen, dan lijkt dit een mooie plek!

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Mooie avonturen. Ik ben persoonlijk meer geïnteresseerd in de skigebieden dan in alle randzaken, maar vind de bestemming van deze Snow Show erg gaaf, juist vanwege de rust en ‘wat anders dan de bekende gebieden’. Wel jammer dat Arjen er niet bij was.

Zijn jullie ook in de andere skigebieden geweest (Evolène etc)?

Mr. Slow

Leuk weer! 😁

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Zijn jullie ook in de andere skigebieden geweest (Evolène etc)?

Quick op 18 okt 2020 18:14

Nee dit is alles wat we in 2 dagen konden aftikken. De tourtochten komen op beeld relatief kort over, maar namen in het echt natuurlijk al zo goed een halve dag weg. Dus wie weet voor een volgende keer!

Moet sowieso afmattend zijn als ik zie wat jullie in korte tijd doen! Hard werken! (Maar leuke filmpjes!!)

Miel op 18 okt 2020 10:50

Voor iemand die nog nooit getoured had vond ik het ook goed aanpoten, maar hey, m’n conditie is er ook weer op vooruit gegaan ;-)

Leuk om een keer ‘onbekendere’ regio voorbij te zien komen. Lege pistes, zo zie ik ze graag. :)

Volgende aflevering Veysonnaz, kijk er al naar uit! Verkennen jullie Nendaz ook? Dit lijkt mij een betere ligging in les Quatres Vallees

FULL SEND

Veel bekende beelden van Arolla. Heerlijk !! Echt nog niks veranderd in 25 jaar

May the ski force be with you !!

Veel bekende beelden van Arolla. Heerlijk !! Echt nog niks veranderd in 25 jaar

CJAHulskamp op 19 okt 2020 10:17

De tijd lijkt er inderdaad stil te staan. Maar wat een prachtige omgeving is en blijft het. Zowel in de zomer als winter is het er op en top genieten.

Born to Ride

Heel gaaf weer! Top toevoeging deze Snow Shows!

Top gebied! Zodra het weer kan, eens een paar dagen meepakken. Combinatie goed te doen met 4-Vallees.

Edwin van Riel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie