UPDATE: Terug naar soepelere coronamaatregelen

MarkVermeulen op 18 november 2020


Het kabinet heeft in de persconferentie van dinsdag 17 november bekend gemaakt dat de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet worden verlengd. Daarmee komen we terug in de situatie met maatregelen zoals die zijn afgekondigd door het kabinet op 13 oktober.

Coronaprotocol

Op de website is een geupdate versie van de coronaprotocollen te vinden. De belangrijkste maatregelen die per 19 november gelden zijn:

  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Maximaal 4 personen mogen samen sporten.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Er worden geen wedstrijden georganiseerd.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden georganiseerd. En kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Wintersport gaat door!

Er kan vanaf 19 november weer wat meer, maar we zijn nog steeds beperkt in onze manier van sporten. Reizen naar de Alpen is bijvoorbeeld nog altijd afgeraden. We sporen iedereen dan ook aan om te blijven wintersporten bij je eigen wintersportorganisatie, binnen de huidige maatregelen natuurlijk. Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar dus anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door! Deze week kan je meedoen aan de Walser Challenge.

Spreekuur

We nodigen iedereen van harte uit om online mee te praten en luisteren tijdens ons “Coronaspreekuur”, donderdag 19 november om 17:00u.

Dit kan via Google Meet, hier is geen account o.i.d. voor nodig, slechts camera en microfoon: https://meet.google.com/zyb-dvnf-vjb. We zullen hierbij zoveel mogelijk proberen antwoord te geven op vragen.

Mochten er nog vragen zijn, staan wij natuurlijk heel graag ter beschikking. Zoals altijd zijn we goed bereikbaar via sport@wintersport.nl of met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl als het wedstrijdzaken betreft.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.