Bijzondere claim: Fiets en fietsendrager vliegen de lucht in

MarkVermeulen op 18 december 2020


Wat als je je fiets en fietsdrager de lucht in ziet vliegen en tegen het asfalt van de snelweg ziet smakken? Dit overkwam een van onze verzekerde leden tijdens zijn terugreis vanuit Frankrijk. Terwijl hij een blik wierp in zijn zijspiegel, zag hij alles in één keer van het dak van zijn auto afvliegen. Nadat onze verzekerde contact had opgenomen met 112, heeft de wegendienst alle onderdelen van de snelweg gehaald. De fiets was in tweeën gebroken, de dak- en fietsendrager totaal verwrongen en op het autodak zat een kleine deuk.

Hoe opgelost door de verzekeraar?

Verzekerde heeft ter plekke foto’s gemaakt van de beschadigde fiets en de fietsendrager. Eenmaal terug in Nederland heeft hij zijn claim ingediend. Schade aan de auto zelf is op een reisverzekering nooit verzekerd, maar voor de beschadigde dak- en fietsendragers, en de fiets heeft verzekerde een schadevergoeding ontvangen.

Tip

Om te voorkomen dat jouw fietsendrager losraakt tijdens het rijden, is het van belang dat je een juist model gebruikt. Omdat er vele soorten fietsen- en dakdragers zijn die niet allemaal geschikt zijn voor jouw type auto, is het aan te raden om hier bij aanschaf extra aandacht aan te besteden. Ook is het altijd goed om bij langere ritten tussentijds te controleren of de fiets- of dakdrager nog stevig bevestigd is.

Vragen

Heb je vragen over verzekeringen? Stuur dan een e-mail naar verzekeren@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.