Michelle Dekker (Europa Cup) en Glenn de Blois (FIS) winnen hun wedstrijden

MarkVermeulen op 19 januari 2021

Michelle Dekker & Glenn de Blois

Afgelopen weekend hadden zowel Michelle Dekker als Glenn de Blois reden tot juichen. Michelle Dekker won in het Oostenrijkse Simonhöhe op zondag de Europa Cup parallelreuzenslalom, terwijl ze een dag eerder ook al vierde werd. Glenn de Blois begon zijn seizoen met winst bij de FIS-wedstrijd in het Zwitserse Crans Montana.

Dekker heeft het goede gevoel te pakken

Michelle Dekker begon het seizoen met een aantal World Cups waar ze het goede gevoel nog niet te pakken had. Na haar zesde plek bij de World Cup parallelslalom in Bad Gastein, lijkt ze met haar vierde en eerste plek bij de Europa Cup afgelopen weekend een stap voorwaarts gezet te hebben.

Op zaterdag werd Dekker uiteindelijk dus vierde: “Het ging op zaterdag gelijk goed. In de eerste kwalificatierun had ik de snelste tijd van iedereen, in de tweede maakte ik wat foutjes waardoor ik uiteindelijk de vierde tijd had. Daarna was het lastig, omdat ik van de wat slechtere course moest afdalen. Winnen was dus moeilijk op zaterdag.

Kikier Bédier de Prairie werd op zaterdag 25e.

Positie Atleet
1 Tsubaki Miki
2 Aleksandra Krol
3 Sabine Schoeffman
4 Michelle Dekker
25 Kiki Bédier de Prairie

Op zondag was Michelle Dekker in de onderlinge duels iedereen de baas. In de finale versloeg ze Megan Farrel met slechts 0.04 seconden voorsprong. Kiki Bédier de Prairie wist geen uitslag neer te zetten op zondag.

Dekker over de winst op zondag: “In de kwalificatie zette ik de tweede tijd neer en vervolgens heb ik de hele dag slim gereden. Alles pakte goed uit en het was gewoon een goede dag voor mij.”

Positie Atleet
1 Michelle Dekker
2 Megan Farrel
3 Sabine Schoeffman
DSQ Kiki Bédier de Prairie

Bij de eerste wedstrijden liep het niet echt lekker en dat is natuurlijk geen fijn gevoel. Op de laatste World Cup en deze Europa Cups blijkt nu gelukkig dat het er nog altijd in zit”, aldus Dekker.

Michelle Dekker neemt komend weekend deel aan de Europa Cup in Davos. Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie zullen daarna deelnemen aan de World Cup parallelslalom in Moskou op 30 januari.

Ook voor De Blois is het seizoen eindelijk begonnen

Op 13 maart 2020 nam Glenn de Blois voor het laatst deel aan een internationale wedstrijd. Afgelopen weekend begon het seizoen voor de snowboardcrosser dan eindelijk, en hij won gelijk. Bij de wedstrijd van de FIS-categorie was hij in de finale te snel voor de Zwitser Kalle Koblet, de Fransman Guillaume Herpin en de Spanjaard Regino Hernandez. “Mijn laatste wedstrijd was in maart, dus dat was alweer even geleden. Ik had daarom veel zin in deze wedstrijd. Van zenuwen was niet echt sprake, omdat het een FIS-wedstrijd was en niet bijvoorbeeld een World Cup. Ik ben natuurlijk heel blij dat ik gewonnen heb.”, aldus De Blois.

Vanwege te weinig sneeuw en corona werden veel wedstrijden afgelast, maar als lid van het Zwitserse team heeft Glenn de Blois de afgelopen maanden wel goed kunnen trainen: “In Laax was echt een goed parcours uitgezet waarop we veel hebben kunnen trainen. Ik heb geen last gehad van blessures en ben dan ook superfit.

Positie Atleet
1 Glenn de Blois
2 Kalle Koblet
3 Guillaume Herpin

De Blois zal nu doorreizen naar Italië waar in Chiesa in Valmalenco komend weekend de eerste World Cups snowboardcross van het seizoen zullen plaatsvinden. Daarna zal hij deelnemen aan enkele Europa Cups in Isola.

Over drie weken zal vervolgens het wereldkampioenschap snowboardcross georganiseerd worden in Idre Fjäll, Zweden. Daarover zegt De Blois: “Ik ben daar nog nooit geweest. Het WK zou eigenlijk plaatsvinden in China, maar is nu verplaatst naar Zweden. In Idre Fjäll hebben ze een skicross-parcours dat heel spectaculair is en wat ze nu gaan aanpassen voor de snowboardcross. Het belooft supergaaf te worden.

Omdat niet zeker is hoeveel wedstrijden er nog worden georganiseerd voor de Olympische Spelen van volgend jaar is elke wedstrijd nu belangrijk met het oog op kwalificatie voor De Blois: “De wedstrijdkalender is best onzeker. Daarom moet ik elke wedstrijd waar ik me kan kwalificeren nu echt al met beide handen aangrijpen. Kwalificatie voor de Olympische Spelen zijn nu het belangrijkste.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.